The Walled

Künye

Mimari Tasarım
Neri&Hu Design and Research Office

Tasarım Ekibi
Lyndon Neri, Rossana Hu, Federico Saralvo , Ziyi Cao, Fong Huang, Sela Lim, Zhao Lei,  Callum Holgate, Leyue Chen, Valentina Brunetti, Sean Shen, Xin Liu, Bin Zhu, Nicolas Fardet, Yun Wang, Jin Zhang

Proje Yeri
Yangzhou, Çin

Tamamlanma Tarihi
2017

Proje Alanı
32.000 m²

İnşaat Alanı
4.200 m²

Fotoğraflar
Pedro Pegenaute

Neri&Hu Design and Research Office tasarımı The Walled’un ilhamını geleneksel Çin konut mimarisinden alan avluları, arsa üzerindeki dağınık unsurları birbirine bağlayan ve tuğla duvarlarla çevrelenen yürüyüş yollarıyla tanımlanıyor.

Yangzhou’nun Slender West Gölü’ne yakın bir konumda bulunan ve üzerinde 20 odalı bir butik otel tasarlamak üzere Neri&Hu’nun görevlendirildiği alan, gölcükler ve birkaç mevcut yapıyı içeriyormuş. Bu binalara yeni işlevler verilerek tasarıma dahil edilmiş ve otelin kapasite gereksinimini karşılamak için yeni yapılar tasarlanmış. Arsa üzerindeki bu dağınık unsurlar, duvarlar ve yürüyüş yollarından oluşan bir gridle birbirine bağlanarak projede bütünlük sağlanmış ve birçok avlu oluşmuş.

Tasarım, ilhamını avlulu geleneksel Çin evinden alıyor. Avlu mekanlara hiyerarşi kazandırırken, gökyüzüne açılan bir çerçeve sunuyor. Peyzajı mimariye dahil ederek “içeri” ve “dışarı”yı çakıştırıyor.

Geri dönüştürülmüş gri tuğladan oluşan ızgaralı duvarlar, dar geçitler oluşturarak uzun bir perspektif sunarken; tuğla desenleri, ışıkla birlikte ilginç görüntüler yaratıyor. Misafirler, odalarına bu duvarların yer aldığı yolları kullanarak ulaşıyor.

Avlulardan birkaçı, resepsiyon, misafir odaları, restoran ve kütüphane tarafından kullanılıyor. Bazı avlular ise hiçbir işlev tarafından işgal edilmemiş. Misafir odalarının bir kısmı, içe dönük kurgusuyla mahremiyeti sağlıyor.

Tuğla duvarlarla çevrelenen yol boyunca seyahat eden konuklar için yer yer,üst kotlardan manzaraya ve çevredeki göllere bakan görüntüler de sunuluyor. Bu panoramada, dört odalı bir göl kenarı pavyonu ve proje alanının en uzak yerinde çok işlevli bir yapı da yer alıyor. Kısmi bir beton ilavesi ile mevcut sahipsiz depo binasının yenilenmesiyle oluşan bu çok işlevli binada; bir restoran, tiyatro ve sergi alanı bulunuyor.