Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 37. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!

YAPI Dergisi’nin içerik yönetimiyle yayınlanan Milliyet Mimarlık dergisinin 37. sayısı 25 Şubat Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerde!

Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 25 Şubat Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında Mimari sayfalarında Tayvanlı mimar Dr. Chen-Yu Chiu (Cho)’nun Bilkent Üniversitesi’ndeki öğrenci ekibiyle birlikte gönüllü olarak tasarladığı ve halen direktörlüğünü yürüttüğü Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi bulunuyor. Umut, barış, toplumsal refah ve esenlik için mimarlığın üstlenebileceği rolün en önemli sembollerinden biri olan merkez, deprem felaketinden sonra sapasağlam ayakta kalarak Hataylılara geçici barınma alanı olarak da hizmet verdi. Türkiye ile Suriye arasındaki sınır duvarlarını oluşturan 400 adet beton blokla inşa edilen bu yapı, duvarların yalnız toplulukları ayırmak için değil birleştirmek için de kullanılabileceğini gösteriyor.

Söyleşi sayfalarında yer verilen Suriyeli Dr. Marwa Al-Sabouni dünya çapında ses getiren kitaplarında “Umut için nasıl inşa edebiliriz ve aidiyeti nasıl sağlayabiliriz?” sorularının yanıtlarını arayan bir aktivist mimar, yazar ve yayıncı. İstanbulSMD’nin düzenlediği “Mimarlık Ne İşe Yarar?” konferansı için İstanbul’a gelen Al-Sabouni ile mimarlığın ve şehirlerin savaş ve çatışmalardaki rolünü, yıkımına tanıklık ettiği kadim şehir Humus’taki gözlemlerini ve kentlerin yeniden inşasındaki olası riskleri Mimar Yasemin Şener konuştu.

Dosya sayfalarında, dünyanın çeşitli bölgelerinde tasarlanmış, farklı tekniklerin ve malzemelerin kullanıldığı ve sosyal gereksinimleri de bir tasarım girdisi olarak çözümleyen, nitelikli deprem sonrası geçici yapı çözümleri ele alınıyor.

İç Mimari bölümünde iç mekan konsept ve uygulama projesini PAB Mimarlık’ın üstlendiği Koç Okulu Yeni Lise Binası; Dünyadan sayfalarında ise Seul merkezli mimarlık ofisi Mass Studies tarafından tasarlanan 23. Serpentine Galeri Pavilyonu ile Powerhouse Company’nin Çin’in Chengdu kentindeki yeni gelişmekte olan bir mahalle için planladığı bir teknoloji müzesi ve karşılama merkezi olan Loop of Wisdom yer alıyor.

Gündem sayfalarında mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın “Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet” başlıklı yazısını bulabilirsiniz.

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.