Mercedes-Benz Dijital Showroom  

Künye

İç Mimari Tasarım

Boytorun Mimarlık

Proje Yeri

Emaar Square Mall, İstanbul

Proje Ekibi

Semih Boytorun,

İzzet Filizer,

Ceyhun Uzun,

Zeren Uluç,

Mete Akkaya

İşveren

Mercedes-Benz

Türkiye – Gelecek Otomotiv

Proje Yılı          

2017

İnşaat Yılı  

2017

Proje Alanı   

400 m²

Fotoğraflar

Gürkan Akay

Boytorun Mimarlık tarafından İstanbul’da tasarlanan yapı, küresel otomotiv sektöründe değişen satış ve müşteri ilişkileri ihtiyaçları doğrultusunda radikal dönüşüme uğrayan satış birimi konseptini en iyi şekilde temsil ediyor.

Bir otomotiv firmasına ait dijital mağaza Türkiye’de ilk, dünyada ikinci kez uygulanan konsept ile Emaar Alışveriş Merkezi içerisinde hizmete açıldı. Bu proje ayrıca markanın bir AVM içindeki ilk mağaza yatırımı olmasıyla ön plana çıkıyor. Küresel otomotiv sektöründe değişen satış ve müşteri ilişkileri ihtiyaçları doğrultusunda radikal dönüşüme uğrayan satış birimi konseptini en iyi şekilde temsil ediyor. Bu değişimle birlikte gelişen dijital devrimin tüm materyalleri tasarıma entegre edilmiş.

Proje, modern ve esnek mağaza ihtiyacının tüm işlevselliklerini yerine getirmesi için tasarlandı. Masa düzeninde müşteri ağırlama ortadan kalkıp, ayakta karşılama ve araç etrafında tüm işlevlerin tabletler ile gerçekleştirilmesi ve aracın özelliklerinin müşterinin taleplerine göre düzenlenmesi, gerçek zamanlı müşteri deneyimi sağlıyor. Böylelikle müşterinin dikkatini merkeze çekip olabilecek en verimli satış ve sonrası hizmetleri karşılıyor.

Showroom’a ilk giriş itibarıyla ziyaretçiyi karşılayan dijital verilerin anlık yayınlandığı videowall, light box ve cam arkası kamufle edilmiş ekranlar gibi öğeler farklı bir dünyaya giriş hissini olabildiğince yüksek tutuyor. Merkezde yer alan ikram bankosu müşterinin kullanımına açık olarak düşünülmüş, özel üretim mobilya ve ışık detayları ile genel proje içerisinde tam uyum sağlıyor. Aynı zamanda lineer oturma grupları modern görünümlü yapılarıyla müşteriye en konforlu bekleme alanı standartlarını sunmakta. Aksesuar ve teşhir üniteleri ürün görünürlüğü ve kolay ulaşım hedefleri baz alınarak tasarlanmış.

Cam kaplama bölücü duvarlar, özel müşteri ağırlama alanlarını modern ve şık hale getirirken tüm alanda kullanılan cam materyal ile bütünlük sağlamakta. Yine özel müşteri ağırlama mekânlarında kullanılan akustik duvar ve tavan uygulaması ile bu alanların ses yutuculuğu, dolayısı ile akustik konforu artırılmış. Zeminde, özel döküm tekniği ile uygulanan “stone carpet” ve tamamen geri dönüşümlü malzemeden üretilmiş ahşap parke zemin uygulamaları yapılmış. Mekân aydınlatmasında gün ışığı olabildiğince efektif kullanılmış. Bununla birlikte dijital ortamda yapılmış ışık hesapları ile tüm mekân, özellikle araç aydınlatması ile en yüksek verimlilikte ihtiyaçları karşılıyor. Araç ve müşteri bekleme alanları farklı aydınlatma değerleri ile birbirinden ayrılırken, kesişim noktalarında ek armatür kullanımları ile bu geçişler ideal aydınlatmayı sunabiliyor.

Tüm iklimlendirme, aydınlatma, medya ve güvenlik ekipmanları otomasyon sistemine dahil edilmiş olup dijital showroom gereksinimlerinin tümünü karşılamakta. Alanda engelli giriş ve kullanım standartlarının tümü sağlanmış, rampa ve basamaksız geçişler ile bireylerin yaşam standartları en yüksek seviyede tutulmuş. Mobilyalarda laminant malzemenin ileri düzey işçilik ile işlenmesi ve koyu renk cam ile bütünlüğü estetik görünüm oluştururken gizli kulp detayları ve ray sistemleri ile işlevselliği de sağlıyor. Oturma gruplarında özel üretim ve tasarım ürünler tercih edilirken yine konforlu kullanım ön planda tutulmuş. Tüm detaylar ileri teknoloji ürünler ile desteklenerek dijital showroom ile birlikte gelen olanaklar sonuna kadar kullanılmış.