“İstanbul’un Tarihi Yapıları” Boyama Kitabı

Y. Mimar Y. Metin Keskin, ÇEKÜL Vakfı’nın yayınlarında yer alan sulu boya desenleriyle Anadolu’nun sokaklarını, tarihi yapılarını yeni bir gözle görmeye fırsat yaratıyor.

ÇEKÜL Vakfı, 1970’li yıllardan bu yana sahada sürdürdüğü doğal ve kültürel mirası koruma ve yaşatma çalışmalarında belgelemeye özel bir önem veriyor. Bünyesinde 47 bin materyal bulunan ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi’ndeki koleksiyon çok sayıda fotoğraf ve kartpostal ile karikatürist, grafik tasarımcı ve ressamların elinden çıkmış; ÇEKÜL’e özel üretilmiş afiş, çizim, resim ve karikatürden oluşuyor. Bu materyale ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi’nin dijital platformundan ulaşmak ve kimi örneklerini ÇEKÜL Vakfının yayınlarında görmek mümkün.

ÇEKÜL’ün çalışmalarında işlerine sıklıkla rastlayabileceğiniz isimlerden biri de, Y.
Metin Keskin. ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, yüksek mimar Y. Metin Keskin, kendi atölyesinde serbest mimar olarak çalışmalarını sürdürürken, mimarlıkla ilgili kitap ve dergiler için sulu boya ve desenleriyle Anadolu kentlerinin kültürel mirasını resimliyor ve fotoğraflıyor. ÇEKÜL Vakfı önderliğinde Sivas’ta yürütülen çalışmalarda Selçuklu Parkı projesi, Buruciye Medresesi,
İzzeddin Keykavus Şifahiye Medresesi, Sivas Hükümet Konağı, Ziya Projelerini gerçekleştiren Keskin’in, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi (Eski Süvari Kışlası Binası), Topkapı Sarayı Eski Karakol ile Kars Aynalı Köşk de uygulamaya geçirilen projeleri arasında bulunuyor. Y. Metin Keskin, ÇEKÜL Vakfının yayınlarında yer alan sulu boya desenleriyle Anadolu’nun sokaklarını, tarihi yapılarını yeni bir gözle görmeye fırsat yaratıyor.

Kitabın PDF’ine erişim için tıklayınız.