House in the Woods

Künye

Mimari Tasarım
WEYES estudio

Tasarım Ekibi
Chente Tapia, Moises Morales, Mariana Montoya, Adela Mortera, Axel Ochoa y Vania Ibarra

Proje Yeri
Santiago Nuevo León, Meksika

Peyzaj Tasarımı
Global Sustainable Solutions

Mühendislik
CM Ingenierias y Estructuras

Genel Yüklenici
Sagal Grupo Constructor

Tamamlanma Tarihi
2018

İnşaat Alanı
165 m²

Fotoğraflar
The Raws

WEYES estudio tasarımı “House in the Woods”, basit strüktürler sunan dört kütleden oluşuyor ve doğaya entegre kurgusuyla simbiyoz yaşam örneği sergileyerek, ekosistemin bir parçası haline geliyor.

“House in the Woods”, Santiago/El Barrial yakınlarında yer alan ormanın içindeki bir yerleşim bölgesinde, 690 m²‘lik ve yaklaşık %30 eğime sahip bir arsa üzerinde yer alıyor.

Konut, açık koridor ile birbirine bağlı, yerden yükseltilmiş, ağaçlarla çevrili dört kütleden oluşuyor. Ağaçlar ve topoğrafyaya göre konumlanan kütleler, kullanıcıları ile birlikte doğaya entegre, simbiyoz yaşam örneği sergileyerek, ekosistemin bir parçası haline geliyor.

Sofistike detaylardan uzak, basit bir strüktür sunan yapı, zaman içinde yaşlanarak doğaya karışacak, minimum ayak izi oluşturacak şekilde tasarlanmış. Doğal bağlamı yok etmek yerine onu kullanmak hedeflenmiş.

Sadece %8’lik bir ayak iziyle ve sahadaki ağaçların tamamı kullanılarak inşa edilen yapıda, yerel malzemeler ve pasif sistemler kullanılmış. Aydınlatma ve havalandırma elemanlarında düşük bakım maliyetli elemanlar tercih edilmiş.

Taşıyıcı sistem, geleneksel kolon sistemi ve taşıyıcı beton plaklardan oluşuyor. Bölücü tuğla duvarlar, yer yer doğaya açılan, yarı açık verandalar oluştururken yer yer  yönlendirici eleman olarak kullanılıyor. Kütlelerin güney cephesi çift sıra tuğla duvarlarla korunurken, kuzey cephesi ormanlık alanlara açılıyor.

Sabit mobilyalar, günlük deneyimi tamamlayan mimari elemanları oluşturuyor. Siyah demir elemanlar siyah renkleriyle doğada neredeyse kayboluyor.