Orge Grup A.Ş. CEO’su Ahmet Geçgel: “Yüksek kalite ve yüksek üretim kapasitemiz ile kullanıcıların yaşam alanlarındaki tüm detaylar için ürünler üretiyoruz…”
Themore Concept’in kuruluş hikayesini, 2024 yılı ile ilgili hedeflerini ve sürdürülebilir tasarım hakkındaki görüşlerini Orge Grup A.Ş. CEO’su Ahmet Geçgel ile konuştuk.
Themore Concept’in kuruluş hikayesini dinleyebilir miyiz?
Ahmet Geçgel: Themore Concept, Orge Grup’un globalleşme vizyonu doğrultusunda yaklaşık 40 yılı aşkın bir endüstri tecrübesi ile 2019 yılında kuruldu. Mutfak, banyo sektöründe Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi unvanını alan ilk firma olarak, Efeler, Aydın’da yer alan 17 bin metrekarelik fabrikamızda, yüksek kalite ve yüksek üretim kapasitemiz ile kullanıcıların yaşam alanlarındaki tüm detaylar için ürünler üretiyoruz. Tam otomasyonlu seri imalat yöntemleri ve tamamen CNC makine parkurumuzla mutfak, banyo, kapı, dolap, gardırop ve dekorasyon ürünlerimiz ile yaşam alanlarında fark yaratıyoruz. Efeler, Aydın’da yer alan fabrikamızın yanı sıra Umurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 bin metrekarelik bir üretim tesisimiz daha bulunuyor. Burada ise zincir marketler için anahtar teslim dekorasyon projeleri gerçekleştiriyoruz. “Hayal ettiğinizden daha fazlası” sloganı ile hayata geçirdiğimiz tüm ürünlerimizde, hem estetiği hem de fonksiyonelliği odağımıza alıyoruz.
2023 yılı şirketiniz açısından nasıl geçti?
AG: Themore Concept olarak, 2023 yılını güzel başarılarla kapattık. Türkiye’de ve yurt dışında rekabetçi konumumuzu güçlendirmek ve marka bilinirliğimizi daha da artırmak için birçok çalışma gerçekleştirdik. Bizim için en önemlisi ise 2022 yılının mart ayında faaliyete aldığımız ve geçtiğimiz yıl görkemli bir törenle açılışını gerçekleştirdiğimiz Bodrum mağazamız ile Türkiye’nin en büyük sabit mobilya mağazasını ülkemize kazandırmak oldu. Ayrıca, global marka olma hedefimiz doğrultusunda Suudi Arabistan ve Danimarka’da iki yeni bayilik sözleşmesine imza attık. Irak’ta aldığımız bin 12 dairelik toplu iş projesinin mutfak, banyo, çamaşır makinesi dolapları ve iç kapılarından oluşan ürünlerin üretimine ve blok bazında sevkiyatına başladık. Öte yandan, 2023 yılının ilk aylarında anlaşmasını gerçekleştirdiğimiz Kuzey Amerika pazarına sahip bir satış pazarlama firması ile 3 farklı prestijli projede yer aldık. Projelerimizin yanı sıra, üretim kapasitemizi artırmak için Umurlu’da Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımına başladığımız 30 bin m2’lik fabrikamızın 1. fazının da tamamlanmasının da mutluluğunu yaşıyoruz.
2024 yılı için hedeflerinizden ve odaklandığınız konulardan kısaca bahsedebilir misiniz?
AG: 2024 yılında, uluslararası pazardaki varlığımızı güçlendirmek ve küresel ölçekte daha rekabetçi olmak için ihracat payımızı yüzde 25’e yükseltmeyi amaçlıyoruz. Yurt içinde ise ürünlerimizin ve markamızın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yeni satış noktaları açmayı planlıyoruz. Bu çerçevede, bu ay Ankara Çankaya ve İzmir Karşıyaka ilçesinde yeni 2 bayilik anlaşmamız imzalandı ve mağaza tadilatlarına başlandı. Bunlarla birlikte, yeni bir fabrika kurma hedefimiz de bulunuyor. Bu yılsonuna kadar tamamlanması planlanan fabrikamız ile müşterilerimize daha geniş bir ürün yelpazesi sunmayı hedefliyoruz.
Hangi pazarlarda faaliyet gösteriyorsunuz, 2024 yılında yeni pazarlara dahil olma hedefiniz var mı?
AG: Şu anda aylık 10 bin modül ve bin 500 kapı üretiyoruz ve bu ürünleri; Umman, Pakistan, Fransa ve Makedonya gibi yurt dışı bayilerimizin yanı sıra 15 farklı ülkeye de proje bazlı ihraç ediyoruz. Ayrıca, 2023 yılında Kuzey Amerika pazarında faaliyet gösteren bir satış pazarlama firması ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma doğrultusunda 3 farklı prestijli projede yer aldık ve bu ticareti 2024 yılında artırarak sürdürmeyi planlıyoruz. Irak’ta ise bir proje kapsamında bin 12 dairelik bir konut kompleksine mutfak, banyo, çamaşır makinesi dolapları ve iç kapılar sağlamak üzere ürünlerimizi sevkiyata başladık. Tüm bunların yanı sıra, globalleşme hedeflerimiz doğrultusunda Suudi Arabistan ve Danimarka’da yeni bayilerle iş birliği yapmayı planlıyoruz. Bu yeni ortaklıklarla birlikte, ihracat satışlarımızı yüzde 25 artırarak pazar payımızı genişletmeyi hedefliyoruz.
Fabrikaların üretim kapasitesini artırmaya yönelik yeni yatırım planınız var mı?
AG: Üretim kapasitemizi artırmaya yönelik ciddi bir yatırım planımız bulunuyor. 2024 yılsonuna kadar tamamlamayı planladığımız bu yatırım için 175 milyon TL’lik bir bütçe ayırdık. Bölgeden gelen proje taleplerine daha güçlü bir şekilde cevap vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz Aydın Astim Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 30.000 m2 kapalı alanda yer alan yeni fabrikamız ile üretim kapasitemizi yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, üretimimizi daha verimli hale getirerek müşteri taleplerini daha geniş bir yelpazede karşılamayı ve bölge ekonomisine olumlu katkılar sunmayı planlıyoruz.
Sürdürülebilirlik çalışmalarınız nelerdir ve bu çalışmaların firmanızın geleceğine nasıl katkı sağladığını düşünüyorsunuz?
AG: Themore Concept olarak, her zaman sürdürülebilirlik ilkesini üretim sürecinde ön planda tutarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda, Aydın Astim Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatı devam eden yeni fabrikamız için 25 milyon TL’lik bir yatırım yaparak Güneş Enerji Sistemi (GES) projesini başlattık. Yapılan finansal analizler ve projeksiyonlara göre, bu yatırımın kendini geri kazanma süresinin yaklaşık iki yıl olacağını öngörüyoruz. Bu süre zarfında, santralin enerji üretimi ve ilgili gelir akışı, başlangıçta yapılan yatırım maliyetini karşılayacak düzeye ulaşacak. Amortisman süresi sona erdiğinde ise yıllık 1 milyon 693 bin 230 kWh elektrik üretebilme kapasitesine ulaşmayı planlıyoruz. Ayrıca, her yıl 2 bin 23 ağacın kesilmesini engellemeyi ve yılda 832 bin ton karbondioksit salınımını önleyerek çevresel etkimizi azaltmayı hedefliyoruz. İkinci aşamada ise, 2024 yılının sonuna kadar fabrikanın geri kalan kısmının yatırımını tamamlayarak toplamda 2,5 MW kurulu güce ulaşmayı planlıyoruz.
Ürün, koleksiyon ve sunduğunuz çözümlerden söz eder misiniz?
AG: Müşterilerimizin yaşam alanlarında ihtiyaç duyduğu tüm sabit mobilyalarda çözüm sağlayan bir firma olarak, geniş bir ürün yelpazesi sunmaktayız. Mutfak ve banyo dolaplarından, kapılara, vestiyer ve giyinme odalarına kadar birçok hizmeti portföyümüzde bulunduruyoruz. Mutfak serimizde 14 farklı modelle çeşitlilik sunarken, banyo koleksiyonumuzda ise 16 ayrı tasarımı müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca, özel tasarım banyo ihtiyaçları için de kişiye özel çözümler üretmekteyiz. Kapı serimizde ise, el işçiliği ve modern teknolojiyi bir araya getirerek 11 farklı seriyle fonksiyonelliği ön plana çıkarıyoruz. Arel, Trinity, Leia, Neo, Melisa ve Sven gibi serilerimizde tam anlamıyla konsept üretim gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimizi tasarlarken, kullanıcı odaklı ve insanı merkeze alan bir yaklaşım benimsiyoruz. Bu nedenle, iç mekan tasarımlarımızda kullanıcı ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak için titizlikle çalışıyoruz.
2024’te pazara yeni ürünler sunmayı hedefliyor musunuz?
AG: 2024 yılında müşterilerimizle buluşturmak üzere yeni mutfak ve banyo grupları için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Müşterilerimize daha geniş bir ürün yelpazesi sunarak ihtiyaçlarını karşılamak ve beklentilerini aşmak amacıyla sürekli olarak Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Yeni ürünlerimizle hem estetik hem de fonksiyonellik açısından öne çıkan tasarımlar sunmayı ve müşterilerimizin yaşam alanlarını daha işlevsel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyor ve yenilikçi çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz.
Yaşamları boyunca profesyonel gelişimlerini sürdürmek isteyen mezunlar ve halihazırda ofislerde çalışan uygulayıcılar için yararlı olacağını düşündüğüm bu adımın, mimarın salt teknisyen olduğu düşüncesini kırarak yeni bir “profesyonellik” yaklaşımı oluşturacağını umuyorum.