Kent Çalışmaları Ödülleri Sahiplerini Buldu

Zeytinburnu Belediyesi tarafından kente yönelik bilgi üretimini teşvik etme amacıyla düzenlenen Kent Çalışmaları Ödülleri Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen tören ile sahiplerini buldu.

Zeytinburnu Belediyesi’nin yerel yönetimler ile akademiyi bir araya getirerek kente yönelik sorunların çözümü konusundaki çalışmaları teşvik etme amacıyla bu yıl ilk kez hayata geçirdiği “Kent Çalışmaları Ödül Töreni” ZKSM’de gerçekleştirildi.

Kente yönelik bilgi üretmeyi, akademik çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan bu girişimde İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile ortak çalışma yürütüldü. Makale, doktora tezi, kitap ve jüri özel ödülü olmak üzere 4 kategoride toplam 190 eser başvuruda bulundu. İlgili eserlerin “Kent Çalışmaları” alanında hazırlanmış olması başvuru için gerekli şart olarak belirlendi. 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve çok sayıda akademisyen katıldığı törende makale için 10 bin, doktora tezi için 15 bin, kitap için 20 bin, jüri özel ödülü için ise 25 bin TL olacak şekilde 4 kategoriye ödüller verildi.

Bu kapsamda; “Jüri Özel Ödülü” Prof. Dr. Süha Göney’e takdîm edilirken; Makale kategorisinde Mersin Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Muzaffer Can İban, Doktora Tezi kategorisi’nde Şehir ve Bölge Plancısı Dr. Zeynep Deniz Yaman Galantını, Kitap kategorisinde Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Dr. Leyla Bektaş Ata’nın çalışmaları ödüle layık görüldü.