2022’nin En Çok İlgi Çeken Projeleri

Geride bıraktığımız 2022 yılı içerisinde, YAPI Dergisi’nin web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlanmış projelerden en çok ilgi çekenleri derledik.

OPEN Architecture tasarımı Ses Şapeli, yerel taşlarla ve betonla oluşturulan pürüzlü dış cephesi ve uzun zamandır oradaymış hissi veren formuyla konser salonlarının “doğasını” yeniden tanımlıyor. 

Devamı…

Sinas Architects tasarımı Xerolithi Evi, doğal unsurlara, yerel mimariye ve geleneksel inşa yöntemlerine saygı gösterirken manzarayla bütünleşiyor.

Devamı…

FREA ve SCRA Mimarlık imzalı Havelsan Teknoloji Kampüsü, şirketin üst seviyede sağlaması gereken bilgi güvenliği faaliyetlerine devam edebilmesi için mekansal niteliğe odaklı, doğal ışığı dolaylı yollarla içeri alan ve katlar arası boşlukların hacimsel sürekliliğini öne çıkaran tasarım kararları önemsenmiş.

Devamı…

Foster + Partners tarafından tasarlanan ve Bağdat Caddesi üzerinde yer alan Apple Bağdat Caddesi, şehrin merkezinde yeşil bir vaha yaratmayı amaçlıyor.

Devamı…

Mert Uslu Mimarlık tarafından, İzmir’de 2080 yılı itibarıyla başlayacak olan kuraklık öngörüsüne dayandırılarak hazırlanan İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi – Sasalı Biolab projesi, kuraklık durumuna hizmet edecek deneysel bir çalışmanın ürünü.

Devamı…

BURR tasarımı Blasón, Madrid’in endüstriyel mirasını korumak için geliştirilen mimari araçların uygulamasına izin verirken bu tipolojinin ömrünü uzatmayı hedefliyor. 

Devamı…

Erkal Mimarlık tarafından tasarlanan Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde malzeme taşkınlığı yerine yalın bir dil kurgulanarak yaratılan mekansal fırsatlar ve farklarla mimarlık eğitiminin salt mekan ile provoke edilmesi hedeflenmiş.

Devamı…

Uygur Mimarlık imzası taşıyan Akşemsettin İlkokulu projesinde, kütle ilişkilerinin stratejik bir şekilde yorumlaması ile yapı, dengeli bir kompozisyon içinde çözümlenmiş ve tanımsız hiçbir alan bırakılmayarak arsa verimli bir şekilde değerlendirilmiş.

Devamı…

The Grid Architects tasarımı Beton Brüt Rezidans, keskin ve estetik geometrik formuyla Hindistan’ın sıcak iklimine uyum sağlarken kullanıcılarına inziva mekanları sağlıyor. 

Devamı…

Wallmakers tasarımı Pirouette Evi’nde mimarlar, Hindistan’a özgü fare kapanı tuğla örme tekniğini kullanarak hem çapraz havalandırma sağlamayı hem de mekanlar arası mahremiyeti korumayı amaçlamışlar.

Devamı…

EAA-Emre Arolat Architecture, Orta Doğu Teknik Üniversitesi yerleşkesi içinde yer alan ODTÜ Araştırma Parkı’nı, kurumun araştırma ve uygulama birimlerinin etkinliklerini geliştirmek amacıyla, ODTÜ yerleşkesinin ilk aşamasında inşa edilen yapıların bütününe hakim olan ilksellikten türetilen bir mimari dille kurgulamış.

Devamı…