Salon Alper Derinboğaz Tasarımı Neogene Paris’te Sergilenecek

Alper Derinboğaz‘ın eşsiz mimari tasarımıyla öne çıkan Neogene Dijital Sanat Koleksiyonu 23-24 Şubat’ta Paris’te sanatseverlerle buluşacak.

Neogene’de Alper Derinboğaz, coğrafi verileri üretken yapay zeka ve algoritmik modelleme yoluyla derleyerek 3D form üretme tekniklerini araştırıyor. Neogene’nin ‘Veri Morfozu’ yoluyla üretilen 3D eserleri, yapay zeka teknolojilerinin ve çevresel tehditlerin ortaya çıkmasıyla varlığımızın sürekliliği giderek daha tartışmalı hale gelirken, gezegenimizin jeolojik zaman işaretlerini dijital olarak arşivlemeyi amaçlıyor.

Koleksiyonun ön gösteriminde, dünyanın oluşumundan bu yana var olan bir metal olan Bizmut kullanılarak yapılan “White Mass” serisi yer alıyor. Bizmut kristalleri merdiven basamaklı bir yapı sergilerken, bir dizi rengi sergileyebilen pırıltılı bir oksit kararmayla birleşerek doğal bir sanat tuvaline dönüşüyor. Eserler, “bizmut” kelimesinin etimolojik çıkış noktası olduğuna inanılan ve 16. yüzyıl Almanca “Wismuth” veya “Weiße Masse” kelimelerine dayanan “beyaz kütle” olarak adlandırılıyor. Bizmut bilinen en uzun alfa bozunumu yarı ömrüne sahip, bu da Dünya gezegeninin oluşumundan bu yana orijinal bizmutun sadece küçük bir kısmının, yaklaşık milyarda birinden daha azının, radyoaktif bozunma yoluyla dönüştüğünü ve insan varlığının zaman ölçeğini ortaya koyduğunu gösteriyor.

Sergi 23 – 24 Şubat 2024 tarihleri arasında Paris’teki Grand Palais Ephemere’de gerçekleşecek.