OSO Mimarlık’tan Firma Kimliği ile Bütünleşik Tasarım: Transbatur Ofis

Proje İsmi : Transbatur

Yer :  Beylikdüzü / İstabul

İşveren :  Transbatur Milletlerarası Taşımacılık

Mimari Tasarım : OSO Mimarlık Tasarım    www.osomimarlik.com

Proje Ekibi : Ozan Bayık / Serhan Bayık / Okan Bayık / B. Bahar Çiçekçi / Erkan Çeçen Gülsenem Sütçü

Uygulama : OSO Mimarlik

Proje Alanı : 500m²

Proje Tarihi: 2017

Fotograflar: OSO Mimarlık

Elektrik tesisat isleri: Pozitif Elektrik

Mekanik tesisat isleri: Prodek Mekanik

Modüler halı uygulaması: Tarkett Desso

Zemin PVC uygulamasi: Tarkett Desso

Ofis camlı bölme sistemleri: Rota Wall

Ofis mobilyaları: Nurus, Koleksiyon

Özel İmalat mobilyalar:  Modem Mobilya

Aydınlatma Armatürleri: Avolux

Vitrifiye, batarya ürünleri: Vitra, Geberit

Fotoselli Kapilar: Dorma

Ulusal ve uluslararası ölçekte mimari ve iç mimari projelerine imza atan OSO Mimarlık tasarımı Transbatur Ofis’te, kullanıcıların aidiyet hissi duyabilmeleri hedeflenerek firma kimliğine vurgu yapan bir tasarım çizgisi yakalanmış.

2007 yılında Mimar Okan Bayık, İç Mimar Serhan Bayık ve İnşaat Mühendisi Ozan Bayık öncülüğünde kurulan OSO Mimarlık tarafından 2017’de Beylikdüzü’nde tasarlanan Transbatur Ofis, firmanın kullanıcıları ve faaliyet alanı gibi kurumsal verileri iç mekan tasarımında kriter olarak değerlendirerek firma kimliğiyle bütünleşik ve enerjisi yüksek bir tasarım çizgisi yakalamış. 30 kişilik personel kapasitesine sahip olan ofis, uluslararası taşımacılık hizmeti veren bir lojistik firması olan Transbatur Milletlerarası Taşımacılık için 500 m²‘lik bir alanda tasarlanmış. Tasarımda firma kimliği, faaliyet alanı, kullanıcı profili ile entegrasyonu temel tasarım problematiği olarak belirleyen OSO Mimarlık, mekana aidiyet hissi kazandırılmasını hedeflemiş.

Firmanın faaliyet gösterdiği lojistik sektörü ile bağlantılı olarak mekanın ana konseptini; konteyner fikrinden esinlenilmiş trapez saç duvar kaplamaları ve yol fikri oluşturmuş. Koridor sonlarında ayna kaplamalar kullanan OSO Mimarlık bu sayede yol ve mekan derinliğini ikiye katlamış. Trapez duvarın üzerinde yer alan kapılar, konsept fikrinin sürekliliği açısından, birebir konteyner kapısı olarak imal edilmiş. Mekânsal derinliği arttırmak için, sirkülasyon alanı ve açık ofis arasında şeffaf cam – bölücü duvar kullanan OSO Mimarlık,  cam bölücüyü aynı zamanda firmanın “showroom”u olan tır modellerinin sergilendiği eğrisel rafların taşıyıcısı olarak değerlendirmiş.

Genel yerleşim planı, ofis kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda, açık ofis ve kapalı mekan kurgusu üzerine planlanmış. Ofisin en kalabalık ekibi olan “Operasyon” departmanını, ofis içi iletişimi arttırmak için açık ofis kurgusunda planlayan OSO Mimarlık kurucuları, daha özel çalışma düzeni gerektiren “Finans” ve “ Vize” departmanları ile “Genel Müdür” odalarını ise kapalı mekanlarda konumlandırmış. Açık ofis personeli için, 6 kişilik çalışma istasyonları oluşturulmuş. Tasarlanan altı kenarlı çokgen masa formları, altıgen özel tasarım aydınlatmalar ve zeminde altıgen formlu halılar kullanılarak, tasarım dilinin sürekliliği sağlanmış.

.