Lila Kağıt Genel Müdürlüğü

Künye

İç Mimari Tasarım

Bakırküre Mimarlık

Tasarım Ekibi

Gürhan Bakırküre,

Leyal Kurtuluş,

Doruk Soyal

Proje Ekibi

Doruk Soyal, Semih Yılmaz, Aygün Altun

Proje Yeri

Göztepe, İstanbul

Tamamlanma Tarihi

2018

İşveren

Lila Group-Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş.

Ana Yüklenici

Bakırküre Mimarlık

Alan

2.100 m2

Fotoğraflar

Gürkan Akay

Uygulama

Uygulama Projesi

Bakırküre Mimarlık

Şantiye Yöneticisi

Çağan Sevkan Geçdoğan

İnşai İşler

İnşaart

Mekanik Proje ve Uygulama

ACC Mühendislik

Elektrik Proje ve Uygulama

Markas Mühendislik

Bakırküre Mimarlık tarafından tasarlanan Lila Kağıt Genel Müdürlüğü, genç ve dinamik bir yaklaşımla planlanan açık ofis düzeni içerisinde konsantrasyon alanları, iş birliği birimleri, sosyal mekanlar ve iletişim alanlarının dengeli bir dağılımını kapsıyor.

İstanbul, Göztepe’de bulunan ve yeniliğe açık, genç bir şirket olan Lila Kağıt için alternatifli çalışma imkanlarını barındıran, sosyal, modern ve teknolojik altyapı anlamında donanımlı bir ofis tasarımı anlayışı hedeflendi. Bu süreçte Lila Kağıt’ın vizyoner bakış açısıyla başlayan değişim, sadece mekansal değil, aynı zamanda zihinsel ve yönetsel değişimin izlerini taşıyacak bir yenilenme üzerine temellendirildi. Projenin tasarım kurgusu oluşturulurken genç ve dinamik bir yaklaşımı özümseyen bir ofis mottosuyla konsantrasyon alanları, iş birliği birimleri, iletişim alanları ve sosyal mekanların planlama üzerinde dengeli dağılımı yapıldı.

İç iletişime etki ettiği kadar firmanın şirket dışındaki ziyaretçi ve iş ortaklarına da firmanın yenilenen yüzünün hissettirileceği bir giriş ve bekleme alanı, firmanın köklü ve başarılı kimliğinin yansıtıldığı modern ve keyifli bir rota olarak tasarlandı.

Esnek bir tasarım yapılarak olası değişikliklere imkan sağlayan, fonksiyonel bir açık ofis yerleşim çalışması yapıldı. Doğal ve dönüştürülebilir malzemelerin tercih edildiği, minimum enerji tüketiminin hedeflendiği açık ofis kurgusunda çalışma alanları gün ışığından maksimum faydalanabilecekleri cephe önlerinde konumlandırıldı. Yöneticilerin de açık ofis düzeninde yer almasıyla hiyerarşinin minimize edildiği, maksimum iletişim ve iş birliğinin sağlandığı, doğadaki tüm renklerin sıcak malzemelerle birlikte kullanıldığı, enerjisi yüksek çalışma mekanları tasarlandı.

Lila Kağıt ekibinin çevreyi koruma ve sosyal sorumluluk bilinciyle gelişen temel tasarım ilkeleri tüm ofis genelinde yeşil olgusu ve doğaya ait izler olarak yoğun biçimde kullanıldı.

Toplu çalışma mekanlarında oluşabilecek gürültü yoğunluğunu önlemek ve bireysel görüşmelerin verimliliğini arttırmak adına tasarlanan telefon kulübeleri kolay erişilebilir olması için açık ofislerin içinde konumlandırıldı. Sosyal alanlar kişilerin sadece dinlenmesine ve eğlenmesine odaklı mekânlar olarak değil, birlikte çalışmayı ve üretmeyi teşvik eden alanlar olarak planlandı.

Günümüz teknolojisinin Lila Kağıt ihtiyaçlarına göre şekillendirildiği, kolay ve hızlı kullanımı esas alan kapsamlı bir altyapıyla geliştirilen toplantı odaları, ofis içerisinde farklı metrekarelerde ve farklı ihtiyaçlara hitap edecek şekilde şeffaf birimler olarak çözümlendi.

Yazı: S. Gürhan Bakırküre