King Ev Aletleri Ofis ve Showroomu
Künye
Mimari Tasarım
Pim Architects
Tasarım Ekibi
Emre Yiğit, Sevda Çalışkan
Proje Yeri
Eyüp, İstanbul
Proje Yöneticisi
Emre Yiğit
İşveren
King Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş.
Ana Yüklenici
Pim Architects
İç Mekan Projesi
Pim Architects
Mekanik Projesi
Turkuaz Mühendislik
Elektrik Projesi
Hem Elektrik
Tesisat Projesi
Turkuaz Mühendislik
Şantiye Yöneticisi
Murat Aksoy
Tamamlanma Tarihi
Mart 2021
Proje Alanı
850 m2
Fotoğraflar
Doğan İmamoğlu
PIM Architects tasarımı King Ev Aletleri Ofis ve Showroomu, firmanın tarihini ve kurumsal kimliğini yansıtan, yenilikçi ve dinamik showrom alanları ile ofis çalışanlarının kullanımına sunulan açık ve ferah ofis mekanlarından oluşuyor.
Türkiye’nin önde gelen ev aletleri üreticilerinden biri olan King Ev Aletleri’nin yenilikçi, dinamik ve genç ekibi için, markanın geçmişten günümüze kadar olan ürünlerinin yer aldığı, firmanın üretkenliğini, çeşitliliğini ve inovasyonunu ön plana çıkaran bir ofis ve showroom alanı, PIM ekibi tarafından tasarlanmış. 850 m2 alana sahip ofis ve showroom İstanbul’un Eyüp ilçesindeki Flat Ofis Haliç yerleşkesi içerisinde yer alıyor.
Proje; showroom, açık ofis ve yönetim ofisleri olarak 3 kısımdan oluşuyor. Showrom alanı, çalışanların ve gelen müşterilerin karşılandığı ve ilk izlenimin yaşatıldığı bir sahne gibi düşünülmüş. Showroomda yaşatılan ilk izlenimden diğer ofis birimlerine kontrollü bir şekilde dağılım sağlanıyor.
Müşterilerin ve çalışanların firmanın tarihinden haberdar olabilmelerini sağlamak ve geçmişten günümüze üretilen bazı ürünleri sergilemek amacı ile bir zaman duvarı oluşturulmuş ve showrooma giren müşteri ve çalışanların bu zaman duvarı ile etkileşime girmesi sağlanmış. Ayrıca zaman duvarı içerisinde eski ve yeni ürünlerden oluşan kademelenme ile eski-yeni arasındaki fark ve firmanın gelişimi ön plana çıkarılmış.
Günümüzün en önemli iletişim araçlarından biri olan sosyal medyanın firmalar üzerindeki etkisi unutulmamış ve firmanın kendisini en iyi şekilde ifade edebilmesi için bir etkinlik alanı oluşturulmuş. Bu etkinlik alanında ev aletlerinin aktif bir şekilde kullanılabilmesi, davetlilerin bu alanda gerekli yayın etkinliklerini en iyi şekilde yapabilmesi hedeflenmiş.
Etkinlik alanın yan kısmında yer alan pencerelerde hem içeriden hem de dışarıdan görünebilen bir vitrin yaratılmak istenmiş ve bu vitrin dinamik bir sergileme ünitesi olarak tasarlanmış. Farklı kademe ve ebatlardan oluşan, kendi içerisinde şeffaf ve her açıdan algılanabilen bu dinamik sergileme ünitesi narin bir metal konstrüksiyondan oluşturulmuş. Şeffaf, dinamik ve narin yapısı sayesinde vitrin ünitesi ürünlerin daha çok ön plana çıkmasını sağlamış.
Ayrıca firmanın geçmişi ile geleceği arasında bir bağ oluşturmak ve müşterileri basılı yayınlara yönlendirmek için geçmişteki ürünlere ait föylerin, katalogların, dergilerin ve kitapların incelenebileceği bir okuma ve kitaplık köşesi oluşturulmuş.
Müşteriler ile özel görüşmelerin yapılması için showroom içerisinde şeffaflık ilkesi göz önünde bulundurularak kapalı bir toplantı odası tasarlanmış. Toplantı odasında bulunun özel sergileme üniteleri sayesinde firmanın en güncel ürünleri, toplantı esnasında müşteri ile bir araya getiriliyor.
Açık ofislerde sıradanlaşan malzeme, renk ve aydınlatma tasarımları yerine daha dinamik bir seçim ve tasarıma gidilmiş. Açık ofis sistem prensibine sadık kalınarak ofis ile birebir ilişki içerisinde olan şeffaf yönetici odaları oluşturulmuş. Ayrıca çalışanların bir araya gelerek küçük toplantılar yapılabileceği, küçük kahve molalarına olanak sağlayan sosyal alanlar tasarlanmış. Toplu çalışma mekanlarında oluşabilecek gürültü yoğunluğunu önlemek için açık ofiste keçe kaplı akustik aydınlatma armatürleri tercih edilmiş.
Yönetim Kurulu’na ait ofisler showroom ve açık ofis kısmından bir koridor ile ayrılmış ve arka bölümde kendi içine dönük bir şekilde konumlandırılmış. Bu sayede yönetim kuruluna ait izole ve özel bir alan tanımlanmış. Yönetim Kurulu odalarında firmanın yönetim anlayışını hissettirmek için sade, minimal ve gösterişten uzak bir tasarım tercih edilmiş.