Kadın Mimar

Goethe-Institut tarafından düzenlenen Kadın Mimar başlıklı serginin odağında, mimarlığa yön veren, Almanya ve Türkiye’den 18 kadın mimar yer alıyor.

Almanya ve Türkiye’den 18 kadın mimarı tanıtmak amacıyla düzenlenen Kadın Mimar sergisi, Türkiye’deki Goethe-Institut tarafından organize ediliyor. Serginin odak noktasında, mimariyi şekillendiren veya şu anda yaptıkları işlerle önemli vurgular yapan kadınlar yer alıyor.

“Mimarlık mesleğinin gelecekte gerçekten kadın ağırlıklı olup olmayacağını zaman gösterecek. Günümüzde mimarlık fakültelerindeki öğrencilerin yarısından çok daha fazlasını artık kadınlar oluşturuyorsa da hepsinin bu meslekte kendine gerçekten bir yer bulabildiğini söylemek yine de mümkün değil.” Alman Mimarlık Müzesi (DAM). 2017 yılında FRAU ARCHITEKT “100 yılı aşkın bir tarih: Mimarlık mesleğinde kadınlar” başlığı altında açtığı serginin çıkış noktasını bu cümleyle tanımlamış ve kadınların bu meslekteki durumunu ve tarihini kamunun dikkatine sunmuştu. Kadın Mimar, Frankfurt’ta açılan sergiden bir seçki sunuyor ve Türkiye’yi de ele alarak genişletiyor.

Kadın Mimar serginin açılışı, 4 Mayıs saat 20.00’de mimar ve bilim insanları Prof. Dr.-Ing. Mary Pepchinski (Berlin) ve Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan (İzmir) tarafından çevrimiçi olarak yapılacak. Açılışının moderatörlüğünü mimar ve bilim insanı Dr. Meral Ekincioğlu (Boston) yapacak. Etkinlik Türkçe ve Almanca olarak, simultane çeviri ile gerçekleşecek.

6 Mayıs saat 20.00’de ise “Mimarlık Alanındaki Kadınlar – Mesleki Pratiğe Bir Bakış” başlıklı etkinlikte ise iki başarılı mimar, Hamburg’dan Gesine Weinmiller ve Ankara’dan Semra Uygur, kadınlar için koşulları, nitelikleri ve kadınların mesleki deneyimleri hakkında fikir alışverişinde bulunacaklar. Söyleşinin moderatörlüğünü İstanbul’dan Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu yapacak. Etkinlik Almanca ve Türkçe olarak, simultane çeviri ile gerçekleşecek.

Etkinlikler, Goethe-Institut Türkei YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Detaylı bilgi için tıklayınız.