Guardian Glass Cam Yılı’nı Kutluyor

Guardian Glass bu yıl ilk kez gerçekleştirilen BM Uluslararası Cam Yılı’nı kutluyor.

Guardian’ın ilk düz cam hattı 1970’de kullanıma girdi. Bu süre içerisinde geçirdiği inovasyondan sonra bugünkü halini alan performanslı camlar, doğal ışık alımını en üst seviyeye çıkarırken tasarımlarınızın güneş enerjisini kontrol etmesine, güvenliği artırmasına ve enerji verimliliğini geliştirmesine yardımcı oluyor ve çok geniş bir renk ve kaplamalı cam yelpazesi sunuyor.

Enerji verimliliğini artırmaya ve enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olmasıyla sürdürülebilir tasarım ve inşaat sektörünün ayrılmaz bir bileşeni olan cam, mevcut binaların yenilenmesi de dahil olmak üzere sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusunda büyük bir esneklik sunuyor. Ayrıca, Guardian’ın küresel üretimi müşterilerin yerel kaynak sağlamasına olanak tanıyarak deniz ve karayolunda kat edilen mesafeyi de azaltıyor.

İnşa edilen binalarda yaşayan ve çalışan kişilerin huzuru, üretkenliği ve ruh sağlığı açısından da camın yarar sağlayacağı anlayışı gittikçe artmakta. Yeni araştırmalar bu konuda sürekli yeni gelişmeleri ortaya çıkarmakta ve Guardian da ortaklarıyla birlikte nasıl daha fazla katkı sunabileceğini keşfetmeye çalışmaktadır.

Camla çok şey başarılabilir. BM Uluslararası Cam Yılı’nı kutlamak ve cam ile nelerin mümkün olduğunu görebilmeniz (See What’s Possible™) için Guardian Glass sizi ürünlerinin kullanıldığı ve oldukça ses getiren projeler arasında kısa bir tura davet ediyor.

Maraya Konser Salonu, Suudi Arabistan
Yalnızca birkaç ay içinde sadece aynalardan oluşan koca bir konser salonu yarattığınızı hayal edin. Üstelik 9.740 metrekarelik bir alanı kaplayan büyüklükte ve aşırı ısıya, kum fırtınalarına ve zaman zaman yağmura dayanabilecek güçte. Burası, Maraya Concert Hall (Maraya Konser Salonu). Guardian, proje ortaklarıyla çalışarak bu projenin gerçekleşmesini sağladı.

Çöl Evi, İspanya
Guardian, camlarının ne kadar etkili olduğunu göstermek için İspanya’nın güneyindeki Gorafe Çölü’nün ortasında bu cam duvarlı, etkileyici evi inşa etti. Burada sıcaklık gündüz 45°C (113°F) ile gece -10°C (14°F) arasında değişiyor. Güneş enerjisiyle çalışan bir klima ve etraflıca düşünülmüş bir cam kombinasyonu ile bu 30 derecelik sıcaklık değişiminin düzenlenmesi ve dengelenmesi sağlandı.

Hudson Yards Seyir Terası, New York
Guardian’ın bu yapıdaki görevi, Batı’nın en yüksek gözlem noktasından güvenli ve net bir görüş sağlamaktı. Bunun için de yansımaları azaltan, ışık geçirgenliğini en üst düzeye çıkaran ve neredeyse renksiz olan güçlü bir cam kombinasyonu gerekiyordu. Yani, orada olan, fakat bakarken fark etmeyeceğiniz bir cam.

USC Sağlık Merkezi, Güney Carolina
Yeni hayata geçirilen University of South Carolina Center for Health and Well-Being (South Carolina Üniversitesi Sağlık ve Huzur Merkezi) kurumunun kampüse entegre edilmesi gerekiyordu. Yapının ilgi çekmesi ve kullanıcıların içeride kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olması amaçlanıyordu. Guardian’ın yüksek performanslı camı içeridekileri kavurucu Güney Carolina sıcağından korumaya yardımcı olurken binayı dışarıdaki doğal manzaraya bağlayarak tüm bunların gerçekleşmesine imkan sağladı.

One Blackfriars, Londra
1950’lerin ünlü cam vazo tasarımını Londra’nın göbeğinde yer alan 170 metrelik bir kent simgesi haline nasıl dönüştürebilirsiniz? Işığa bağlı olarak tasarımı da dinamik bir şekilde değişen bir yapıdan bahsediyoruz. Peki bu nasıl mümkün olabilir? Tabii ki Guardian’ın gelişmiş düşük demirli cam cephesi ve karmaşık olarak şekillendirilmiş bombeli camı sayesinde!

The Easton Park Community Center, Teksas
Bu yapıda yerel kaynaklı materyaller ve geleneksel çiftlik tasarımı prensipleri Guardian’ın yüksek performanslı camı ile birleşerek Teksas güneşinden korunan bir topluluk merkezi yarattı. Nasıl mı? Sarkan sundurma gölgelendirmesi ve düşük güneş ısısı kazanımı sağlayan ancak yüksek düzeyde doğal ışık geçirgenliği sunan cam sayesinde. Gelenekler ve inovasyon bir arada.

Burj Khalifa, Dubai
828 metre yüksekliğe sahip olan Burj Khalifa, dünyanın en yüksek yapısı. Burada Guardian’ın camı, yalnızca 249 km/s’ye varan rüzgar hızları ve 2,5 metreye kadar yanal sallanmayla başa çıkmakla kalmaz, aynı zamanda en yüksek noktasında yerden 15°C daha soğuk olabilecek sıcaklığı da dengelemeye yardımcı olur. Hem de bunu 24.348 adet pencere ile gerçekleştirir.