Elips Tasarım’dan Fonksiyonel ve Dinamik Bir Yorum: Wilo Pompa Merkez Ofis Eğlence ve Dinlenme Alanı

Künye

İç Mimari Tasarım: Elips Tasarım Mimarlık

Proje Yeri: Tuzla, İstanbul

Yüklenici: Elips Tasarım Mimarlık

İşveren: Wilo Pompa

Tamamlanma Tarihi: 2017

Toplam İnşaat Alanı: 290 m²

Fotoğraflar: Ali Bekman

Uygulama

Proje Yöneticisi: Feza Koca

Elektrik Projesi: Ceylan Elektrik

Akustik Projesi: Cubo Mimarlık

Y. Mimar Feza Ökten Koca’nın liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projelere ve mobilya tasarım çalışmalarına imza atan Elips Tasarım Mimarlık imzası taşıyan WILO Pompa Merkez Ofis Eğlence ve Dinlenme Alanı, çalışanların iyi vakit geçirebilecekleri dinamik ve fonksiyonel bir mekân hedefiyle kurgulanmış.

Konut, ticari, eğitim gibi birçok farklı alanda ulusal ve uluslararası projeler üreten Elips Tasarım Mimarlık, kurguladığı WILO Pompa Merkez Ofis Eğlence ve Dinlenme Alanı’nda, Wilo Pompa Tuzla Merkez Ofisi personelinin iş saatleri dışında hem sosyalleşecekleri hem de iyi vakit geçirebilecekleri bir mekân yaratmayı hedefleyerek tasarımı şekillendirmiş.

Mekânda yer alabilecek fonksiyonlara Wilo grubu ile birlikte karar veren Elips Tasarım Mimarlık, satranç, bilardo, masa tenisi, langırt ve PlayStation köşeleri ile birlikte, bir de açık mutfağın yer aldığı mekânda oluşabilecek seslerin konfor düzeyini düşürmemesi için duvar ve tavanda, aynı zamanda tasarımın da bir parçası olan akustik paneller kullanmış. Akustik panellerle kaplanan duvarların yanı sıra, duvarlardan biri Wilo etkinlik anılarını canlandıran fotoğraf çerçeveleri ile kaplanmış. İstendiğinde görüntü seyretmeyi sağlayacak büyük bir projeksiyon perdesinin yanı sıra, iyi bir müzik sistemi de mekânda yerini almış.

Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Wilo Pompa Showroom’unda gördüğü, karıştırıcı olarak kullanılan pervane benzeri ürünü, altına eklenen bir küre ile aydınlatma tasarımına dönüştürerek, mekânın merkezini oluşturmuş. Kurumsal renklerin kullanıldığı epoksi zemin kaplamasında da tavandaki ana aydınlatma aksı izlenerek büyük bir pervane şekli oluşturularak tüm mekân tasarımının çıkış noktası kurgulanmış.

Elips Tasarım Mimarlık tarafından genelde koltuk ve puflardan oluşturulan oturma alanları, setlerden oluşan küçük bir amfi tiyatro ve duvar içine gömülen oturma nişinin de eklenmesiyle çoğaltılmış. Alanın aynı zamanda fotoğraf çektirme köşesi olarak da kullanılması için oturma nişine uçan kuşlar ve ipleri ile espri katılmış.