Denning House

Künye

Proje Yeri

Kaliforniya, ABD

Proje Ekibi

Richard Olcott, Timothy Hartung, Emily Kirkland, Steven Peppas, Margarita Calero, Charles Wolf, Haitao Zhou, Ann Wright

İşveren

Stanford University

Yüklenici

Devcon Construction Inc.

Peyzaj Projesi

Gustafson Guthrie Nichol

Akustik Proje

Robert F. Mahoney Associates

Elektrik Projesi

Engineering Enterprises

Mekanik Proje

Taylor Engineering, LLC

Statik Proje

Degenkolb

Engineers

Şantiye Yönetimi

JRM Construction Management

Aydınlatma Projesi

Horton Lees

Brogden Lighting Design

Tamamlanma Tarihi

2018

Alan

1.700 m²

Fotoğraflar

Tim Griffith

Stanford Üniversitesi kampüsünde uluslararası bir lisansüstü burs programının öğrencileri için eğitim ve sosyalleşme alanı olarak tasarlanan Denning House, ağaçlar arasında konumlandırılmış sessiz ve korunaklı bir sığınak niteliğinde…

Stanford Üniversitesi’nin uluslararası bir lisansüstü burs programı olan Knight-Hennessy Scholars’ın bursiyerleri için tasarlanan Denning House, kampüsün merkezinde olmasına rağmen gürültü ve kalabalıktan uzakta, Lagunita Gölü’nün yakınında, meşe ağaçlarıyla çevrili bir alanda yer alıyor.

Knight-Hennessy Scholars Programı’nın hedeflerini destekleyen bir tasarım geliştirmek için çalışan tasarımcılar, öğrencilerin disiplinler arası takım çalışmalarına yönelik mekânlar yaratmış. Çeşitli toplantı odaları, yeme-içme alanları ve sınıflarıyla, bireysel çalışmaların, küçük grup toplantılarının ve daha büyük etkinliklerin yapılabileceği bir eğitim ve sosyalleşme alanı olarak tasarlanan yapı, ağaçlar arasına gizlenmiş, sessiz ve korunaklı bir sığınağı anımsatıyor.

Stanford Üniversitesi öğrencilerinin fikirlerini paylaşabilecekleri ve kolektif çalışmalar yapabilecekleri bu merkezde sınıflar, yeme-içme mekânları, salonlar gibi geniş kamusal alanlar birinci kata yerleştirilerek bu mekânların, etrafındaki eşsiz manzaradan maksimum derecede faydalanması sağlanmış.

Yapının zemin katında ise idare, ofisler, konferans salonu, diğer tesisler ve teknik birimler yer alıyor. Toplam 1.700 metrekarelik alana sahip merkez, öğrenciler için doğayla iç içe, keyifli vakit geçirebilecekleri mekânlar sunuyor.

Manzaraya açılan ön verandaya ve oradan lobiye bağlanan hafif kıvrımlı, ahşap kaplama bir yolla ulaşılan yapıda ana fonksiyonlar göle bakan cephe boyunca devam eden verandanın hemen arkasına sıralanmış. Yapının strüktüründe ve iç mekânlarında köknar ağacından yapılmış ahşap elemanlar, dış cephede ise selvi ağacından yapılmış kaplamalar kullanılmış.

İngilizce’den çeviren: Betül Toy