Alpaslan Ataman: Zamansız Mimari
GAD Foundation‘ın, Osmanlı şehirciliğini modern dünyamıza bağlayan ve geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Mimar Alpaslan Ataman’ın ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenlediği “Alpaslan Ataman: Zamansız Mimari” başlıklı sergi, 3 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir.
GAD Foundation, geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Mimar Alpaslan Ataman’ın ölüm yıl dönümü vesilesiyle “Alpaslan Ataman: Zamansız Mimari” başlıklı bir sergi düzenledi. Sergi, Alparslan Ataman’ın Osmanlı mimarisi çizimlerinin zamansız mekansal tipolojisini konu ediniyor.
Alpaslan Ataman, Osmanlı şehirciliğini modern dünyamıza bağlayan önemli bir şahsiyet olan bir mimar, araştırmacı ve entelektüeldi. Bu dönemin planlamasını ve örgütlenmesini mekansal tipolojiye göre analiz edip Osmanlı mimarisi çizimleri üzerine araştırmalar yaptı. Özellikle, geçmişte var olup ve artık mevcut olmayan Osmanlı yapılarının kendi el çizimleriyle yaptığı detaylı mimari çizim çalışmaları, Türkiye’deki çağdaş mimarlık söylemine ve özellikle Osmanlı İstanbul’unun mimari ve şehircilik dünyasını görmemize önemli bir katkı sağladı. Alpaslan Ataman’ın “Zamansız Mimari” sergisi, Osmanlı sisteminin geometrisinin algılanmasını sağlıyor ve Batı medeniyetinde daha geniş bir mimari anlayışla ilişkili olduğunu gösteriyor.
Gökhan Karakuş’un küratörlüğünde 18 Mart’ta açılan “Alpaslan Ataman: Zamansız Mimari” sergisi, 3 Mayıs’a kadar GAD Foundation Gallery’de açık kalacak.
Detaylı bilgi için tıklayınız.