Mekan Anlatımı Metin Yarışması 2024

KTMMOB Mimarlar Odası Yayın Kurulu tarafından organize edilen Mekan Anlatımı Metin Yarışması’nın bu yıl düzenlenen altıncı edisyonu için son başvuru tarihi 1 Eylül olarak belirlendi.

2018 yılından itibaren geleneksel hale gelen Mekan Anlatımı Metin Yarışması’nın altıncısı düzenleniyor. KTMMOB Mimarlar Odası Yayın Kurulu tarafından organize edilen yarışma, kısa bir aranın ardından aynı örgütleme ekibiyle hazırlandı ve yarışmaya her zaman katkılarını sürdüren jüri üyeleriyle desteklendi. Bu yıl jüri üyeleri, Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner; Yayın Kurulu Üyesi Devrim Yücel Besim; şehir plancısı Dr. Gizem Caner; editör, küratör Müge Cengizkan; şair, yazar Neşe Yaşın; Prof. Dr. Suha Özkan ve 2022 yarışma birincisi Mina Hazal Taşçı.

Yarışmanın amacı ve kurgusu daha önceki yıllardaki gibi; mekana ait çeşitli veri, duygu ve birikimleri paylaşacak farklı bir ortam yaratmak; dolayısıyla toplumsal belleği güçlendirecek bilgi ve görgüyü çoğaltmak olarak belirtiliyor. İletişim aracı ise Türkçe yazın dili. Yarışma, mekansal çevre tasarımının çok disiplinli yapısına olan inançla, KTMMOB veya TMMOB içindeki meslek örgütlerinden birine üye olan herkese açık.

Bu yılki yarışmanın ilan tarihi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak belirlenmiş. Böyle bir başlangıçla, şimdiye kadar “mekan” vurgusu üzerine esnek bir yapıda geliştirilen yarışmayla; mekanın, daha çok sorunlarla zihnimize yerleşmiş olan “çevre” kavramı ile ilişkisine de dikkat çekmek istedik. “Mekan” veya “mekansal çevre” üzerine düşünüp düşüncelerini yazıya döken kişiler yarışmaya davet ediliyor.

Yarışmaya son başvuru tarihi 1 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Yarışma Örgütleme Kurulu
Abdullah Can
Devrim Yücel Besim
Münevver Özgür Özersay
Emine Gökbörü (Raportör)