17. Kent Düşleri Atölyesi | Mimarlık ve Sınır

Bu yıl 17. kez, Mimarlık ve Sınır teması ile 8 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Kent Düşleri Atölyeleri için son başvuru tarihi 26 Haziran olarak belirlendi.

Mimarlığın kamusal ve toplumsal sorumluluklarına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla 2005 yılından bu yana sürdürülen Kent Düşleri Atölyeleri’nin on yedincisi bu yıl 8 Temmuz – 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirecek ve atölye sonuçları bir yayın olarak sergilenecek. Bu yılki teması “Mimarlık ve Sınır” olarak belirlenen Kent Düşleri Atölyeleri’nde, her yıl olduğu gibi farklı disiplin alanlarının entelektüel birikimi atölye süreçlerini besleyecek ve öğrencilerin katılımıyla İstanbul’a dair zengin tartışma ortamları oluşturulacak.

Atölyelerin kontenjanı 100 kişi ile sınırlandırılmış olup, okul ve dönem kontenjanları da belirlendi. Başvurulardaki yoğunluğa göre okul ve dönem kontenjanları dikkate alınacak. Atölyelere katılım için lisans eğitiminin ilk yılını tamamlanmış olma şartı aranıyor.

Ön kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler 12 Haziran 2024 – 26 Haziran 2024 tarihleri arasında Mimarlar Odası Şubesi’ne giderek kesin kayıtlarını yaptırabilecek. Kesin kayıt sonrası kontenjan aşılması durumunda, kayıt yapma sırası esas alınacak. Öğrenci üye olmayan katılımcılar kesin kayıttan önce öğrenci üye kayıt işlemlerini yaptırabilir.

Atölyelere staj kapsamında katılan öğrencilerin aşağıdaki konulara özen göstermesi gerekiyor:

  • Staj başvuru formlarının eksiksiz doldurulmuş olması ve onay sonrası bir kopyasının Oda’ya bırakılması,
  • Atölye çalışmaları süresince staj defterlerinin düzenli doldurulması,
  • Atölye sonunda staj defteri ve staj değerlendirme formunun Oda tarafından onaylanmadan önce grup yürütücülerinden en az birine onaylatılması,
  • Atölye bitiminden itibaren en fazla iki ay içerisinde staj defterlerinin Oda onayına sunulması.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.