2024 Londra Mimarlık Festivali: Yeniden Tasavvur Etmek

Her yıl haziran ayında, şehrin çeşitli yerlerine yayılarak şehircilik ve mimarlık temalı kutlamalara ev sahipliği yapan Londra Mimarlık Festivali, bu yıl 20. kez Yeniden Tasavvur Etmek teması ile düzenleniyor.

Londra Mimarlık Festivali, bu yıl 20. kez ” Yeniden Tasavvur Etmek” temasıyla mimarlık ve şehircilik alanındaki kutlamalara, sergilere ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. İlki 2004 yılında Londra Mimarlık Bienali olarak kutlanan etkinlik, şehrin farklı noktalarına yayılarak yer yıl haziran ayı boyunca festivalin, sektörün ve kent sakinlerinin, daha eşitlikçi, erişilebilir ve sürdürülebilir bir şehri nasıl şekillendirebileceğini keşfetmek için bir alan açıyor.

Her yıl Londra’yı yaşayan, şekillendiren ve gerçekten tanıyan insanlarla iş birliği içinde düzenlenen LFA, çeşitli ve ilgi çekici bir etkinlik programı sunabilmesinin, bu etkinlik organizatörleri topluluğunun genişliği ve yaratıcılığı olduğunu vurguluyor.

“İklim ve hayat pahalılığı krizinin, sosyal adaletsizlik ve eşitsizliğin yaşandığı bir dönemde, vatandaşlar olarak rolümüz her zamankinden daha önemli. Sıfırlama veya yeniden başlatma fikri imkansız olsa da, kendimizi düşünmemiz, yeniden düşünmemiz, onarmamız, yeniden inşa etmemiz ve yeniden hayal etmemiz gereken bir noktada buluyoruz.”

Londra Mimarlık Festivali’nin (LFA) küratörlüğü bu yıl Gurmeet Sian, Jessica Neil, Moira Lascelles, Poppy Levison, Ruchi Chakravarty ve Tom Ravenscroft’tan oluşan, farklı disiplinlerden kişilerin bir araya geldiği bir ekip tarafından üstlenildi.

Açılış fotoğrafı: © Luke O’Donovan