Paris’te Yapılacak Olan Jean Nouvel Tasarımı Gökdelende thyssenkrupp TWIN Asansörleri Çalışacak…

Fransa’nın başkenti Paris’in “La Defense” bölgesindeki yeni gökdelen, thyssenkrupp tarafından geliştirilen, aynı kuyuda hareket eden iki kabinden oluşan TWIN asansör sistemine ev sahipliği yapacak.

Binada, thyssenkrupp Elevator imzasını taşıyan, taşıma kapasitesini ve enerji verimliliğini artıran 12 TWIN asansör sistemi yer alacak. TWIN, daha az asansör kuyusu ile daha fazla insan taşımayı sağlayarak binadaki kullanılabilir alanı genişletiyor. Yeni gökdelende ayrıca 12 geleneksel asansörün yanı sıra yürüyen merdivenler de bulunuyor.

Ünlü mimar Jean Nouvel tarafından tasarlanan 220 metre yüksekliğindeki Hekla Tower, New York City’deki High Line’dan esinlenerek modellenmiş yeşil yürüyüş yolu dahil, bölgenin yeniden tasarlanmasında ikonik bir simge olacak. İnşaatın 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

thyssenkrupp Elevator CEO’su Peter Walker, “TWIN çözümünün ileriye dönük konsepti, projenin geliştirilmesinde belirleyici bir rol oynadı. Çözüm, binanın yüksek standartlarını ve zorlu taşıma kapasitesini, daha fazla asansör kuyusu ile ilave yer kaplamaksızın mükemmel biçimde karşılıyor. TWIN teknolojisi daha yüksek performans, güvenlik ve konforun yanında daha iyi enerji verimliliği sunuyor. Kapsamlı bir şekilde sertifikalandırılan Hekla Tower için sürdürülebilirlik öncelikli bir konu” dedi.