Avalos Uno Evi

Mimari Tasarım
 MC arquitectura

Proje Yeri
El Arenal, Meksika

Tamamlanma Tarihi
2022

Toplam İnşaat Alanı
150 m²

Fotoğraflar
Mario Cerro

MC arquitectura tarafından tasarlanan Avolos Uno, kırsal bir alan içerisinde taş, tuğla, ahşap ve betonun harmanlanmasıyla şekillenirken kullanıcılarına sadelikli ve ferah mekan deneyimleri sunuyor.

Tek kat üzerine kurgulanmış, yaşamak için gereken minimum alanları barındıran Avolos Uno, kullanıcılarına sessiz ve şehrin karmaşasından uzak bir deneyim sunuyor. Kente yakın ama aynı zamanda kırsal bir alanda bulunan arsa kütlenin olağanüstü dramatik bir manzara içerisinde şekillenmesine izin veriyor. 

Özgürlükçü bir mekan deneyimi sunmak için taş, tuğla, ahşap ve betonun harmanlandığı iç ve dış mekan tasarımı bulunduğu arsanın atmosferini yansıtıyor. Beşik tonoz kullanımı sayesinde ince bir taşıyıcı sisteme sahip olan yapı yükseklik oyunu sağlarken gündüzleri iç mekanda ferah bir deneyim sağlıyor.

Gün ışığının içeri sızdığı kısımlardaki doku ve renk oyunlarıyla evin genel anlamda aydınlık bir izlenime sahip olması sağlanmış. İç ve dış mekan arasındaki bağlantı dış veranda ön bahçe ve pencerelerle kurgulanırken kullanıcılar bağlamla ve dışarıyla iletişim kurmaya davet ediliyor.