Turgut Cansever Uluslararası Mimarlık Ödülleri 2022

Turgut Cansever Uluslararası Mimarlık Ödülleri 2022 kapsamında katılımcılardan, Turgut Cansever’in mimari kariyerinin düşünsel temelini oluşturan tasarım önceliklerinin özgün yorumlarını sergilemeleri bekleniyor.

Antalya Kepez Belediyesi’nin Türkiye Mimarlar Odası Antalya Şubesi iş birliği ve koordinasyonuyla düzenlediği “Uluslararası Mimarlık Ödülleri”, seçkin mimari çalışmalarında kendini gösteren bilgelik, felsefi bütünlük, çevresel ve bölgesel duyarlılıklarla tanınan Turgut Cansever’in anısını yüceltmeyi ve Cansever’in mimari ve şehircilik konularındaki karakteristik yaklaşımını uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

Organizasyonda katılımcılardan, Turgut Cansever’in mimari kariyerinin düşünsel temelini oluşturan tasarım önceliklerinin özgün yorumlarını sergilemelerini bekleniyor. Bu öncelikler arasında, bağlama özgü tasarım yaklaşımı, uygulama hassasiyetine dayanan mimari kalite ve kuramsal bütünlük, bölgesel değerler, kültürel devamlılık, hümanist kaygılar ve sanatsal duyarlılık gibi konular yer alıyor.

Her yıl düzenlenen ödül programında sadece, bir önceki yılın sonuna kadar tamamlanmış veya tamamlanma aşamasında olan projeler sunulabiliyor. Önceki yıllarda sergilenmiş bir projenin gelecek dönemde başvuramadığı organizasyonda ayrıca inşaatın yerel imar kurallarına göre ruhsatlandırılmış olması ve Türkiye’de uygulanan projeler için Türkiye Mimarlar Odası’nın mesleki denetim sürecinden geçmiş olması şartı aranıyor.

Tüm başvuruların sergileneceği organizasyonda jüri tarafından seçilen eserlere “Mimar Turgut Cansever anısına Uluslararası Bağlamsal Mimarlık Ödülleri” verilecek. Büyük Ödül, Uluslararası Ödül, Yerel Ödül kategorileri olan organizasyonda ödül töreni ve sergi Antalya’da düzenlendikten sonra gerek görüldüğü takdirde sergi yurt içinde veya yurt dışında tekrarlanabilecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Yarışma Takvimi
Son başvuru tarihi: 20 Ocak 2022
Jüri toplantısı: 10 Şubat 2022
Ödül töreni ve serginin açılışı: 22 Şubat 2022

Jüri
Suha Özkan, Prof. Dr. (Türkiye)
C. Abdi Güzer, Prof. Dr. (Türkiye)
Juhani Pallasmaa, Prof. Dr. (Finlandiya)
Raj Rewal (Hindistan)
Iman Gawad (Mısır)

Ödüller
Birincilik ödülü: 25.000 TL
İkincilik ödülü: 20.000 TL
Üçüncülük ödülü: 15.000 TL