ORKA Banyo Pandemi Döneminde Yaptığı Yatırımlarla Cirosunu Artırdı

Banyo mobilyası sektöründe 30 yılı geride bırakan ORKA Banyo, pandemi döneminde yaptığı ciddi yatırımlarla üretim ve sektördeki gücünü artırdı.

1992 yılında inşaat malzemeleri satışı amacıyla kurulan ve 2003 yılında Zeytinburnu’nda 4.000 m2 alanda banyo mobilyası üretimine başlayan ORKA Banyo, bugün Düzce’de 100 bin m2 açık alan içinde 40 bin m2’lik kapalı alanda üretim gerçekleştiriyor. İleri teknoloji üretimi, ihracat yapılanması ve geniş ürün gamı ile Türkiye ve bölge ekonomisine önemli bir katma değer sağlayan ORKA Banyo, uzmanlaştığı alanda gerçekleştirdiği üretim ile banyo mobilyası sektörünü domine ediyor. Kaliteli, tasarım odaklı, çevreci ve fonksiyonel ürünleriyle 30 yıldır sektörde güven ilkesi ile faaliyet gösteren ORKA Banyo, pandemi döneminde yaptığı güçlü yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor. Küresel çapta ekonomik ve toplumsal bir krize dönüşen ve dünya ekonomi tarihinin en belirsiz döneminde yatırım kararı alarak krizi fırsata çeviren ORKA Banyo, üretim gücünü pazardaki liderliği ile birleştirerek gelecek 5 yıllık planını ihracat pazarlarında büyüme ve teknolojik yatırımlarla inovatif ürünleri hayata geçirme olarak belirlemiş.

Kurulduğu yıldan bu yana dünya markası olma vizyonu ile teknoloji ve inovasyon yatırımları gerçekleştiren ve ürün gamını sürekli geliştiren ORKA Banyo, her yıl ortalama yüzde 25 büyüme gerçekleştiriyor. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik krizlere rağmen büyümesini ve yatırımlarını sürdüren ORKA Banyo, sürdürülebilir büyüme stratejisi ile üretim yatırımlarına ara vermiyor. Son 10 yılda Düzce’de bulunan fabrikasına 100 milyon TL yatırım yapan marka, 2020 yılında pandemi gölgesinde 45 milyon TL yatırım gerçekleştirmiş. Marka her yıl cirosunun en az yüzde 10’unu yatırıma dönüştürüyor. ORKA Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, “ORKA Banyo olarak bir evin en zor alanında üretim gerçekleştiriyoruz. Islak alanlara mobilya üretimi zor bir iş olmasının yanında uzmanlık gerektiriyor. Endüstriyel üretimin el işçiliği ile birleştiği emek yoğun bir sektörde yaptığımız işte uzmanlaşmak, dünyaya banyo mobilyası üretimi gerçekleştirmek için üretime, inovasyona, tasarıma ve insan kaynakları yatırım yapıyoruz. Her yıl ciromuzun en az yüzde 10’ununu yatırımlara ayırıyoruz. Pandemi sürecinde gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla pazardaki gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk. Bu süreç bize üretim altyapısı güçlü ve kaliteli üretim yapan firmaların her koşulda büyümeye devam ettiğini gösterdi. Genel olarak bakıldığında tüm sektörlerde üretim gücü olan firmalar büyümeye devam etti. Biz de banyo mobilyası sektöründe dünyada sayılı firmalardan biriyiz.” dedi.

Fabrikada üretim yatırımlarının yanında gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çevreci üretim yaklaşımı ile hareket ettiklerini ifade eden Ömer Yılmaz, “Yatırımlarımızın en önemli parçalarından biri çevreci üretim teknolojileri… Üretimde kullandığımız malzemelerin çevre dostu, enerjinin yenilenebilir olmasına özen gösteriyoruz. Atıklarımızın yasa ve mevzuatlara uygun olarak imhasını sağlayarak çevresel etkilerimizi azaltmayı ve kirliliği önlemeyi hedefliyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz yağmur suyu toplama deposu ile yağmur sularını toplayarak filtre sisteminden geçiriyor, yangın suyu depomuzda ve peyzaj/bitki sulama sistemimizde kullanıyoruz. Üretim ve sevkiyat binalarımızın çatılarında kullanılan şeffaf çatı panelleri ile gün/güneş ışığından maksimum oranda yararlanıyoruz ve böylelikle enerji tasarrufu sağlıyoruz. Sevkiyat depo binamızda kullandığımız cephe ve çatı panellerinde izolasyonlu çevre dostu panelleri tercih ederek, ısı yalıtımı sağlıyoruz. Bu sayede bina içerisinde ısının muhafaza edilmesi ile enerji ve yakıt tasarrufu da elde ediyoruz. Uluslararası platformda “Yeşil Mutabakat” çerçevesinde karbon ayak izini azaltmaya yönelik sürekli yeni çalışmalar yapıyoruz.”