Kiekrz’de Müstakil Ev

İç Mekan Tasarımı
Atelier Starzak Strebicki

Proje Yeri
Kiekrz, Polonya

Tamamlanma Tarihi
2018

Proje Alanı
107 m²

Fotoğraflar
Mateusz Bieniaszczyk

Atelier Starzak Strebicki tarafından yenilenen evde bölücü duvarlar azaltılarak kullanıcılarla yaşayan köpeğin tüm evi görebileceği, ona güvende hissettiren, görsel olarak tek bir açık alan yaratılmış.

Polonya Kiekrz’de müstakil bir evin yenilenerek, odalar bir çok işlevli tek açık alana bağlanmış. Zemin katta bulunan mekanların çok fazla duvarla ayrılması sonucu mekanlar oldukça karanlık ve işlevsizmiş. Mutfak, sakinler tarafından tamamen kullanılan tek alanmış. Yapılan değişiklikler neticesinde koridor büyük oda ile birleştirilmiş ve mutfak hem büyük odaya hem de yemek alanına açılmış. Böylelikle görsel olarak tek bir açık alan yaratılmış.

Evin yenilenmesinin altında yatan en önemli faktör, hayvanların (Dogue de Bordeaux cinsi bir köpek ve dört kedi) kalıcı varlığı olmuş. Köpek için, tüm evi görebileceği, güven veren ve samimi bir yer düzenlenmiş. Zemin kat, temizlenmesi kolay granit fayanslarla kaplanmış. Hayvanların bulunmadığı odalarda, sıcak bir atmosfer yaratmak için ahşap zemin (kül) tercih edilmiş.  Mobilya ve kapı doğramaları amerikan kestanesi ağacından yapılmış.