Dois Trópicos

Mimari Tasarım

MNMA Studio

Proje Yeri

São Paulo, Brezilya

Tamamlanma Tarihi

2020

Proje Alanı

800 m²

Fotograflar

André Klotz

 

MNMA Studio tarafından tasarlanan Dois Trópicos, botanik mağazası, yoga sınıfı ve restoran işlevlerini birleştirirek kullanıcılara kendilerine zaman ayırabilecekleri, toprakla temasın üst düzeyde olduğu ve “yuva” gibi hissettiren bir mekansal deneyim sunuyor.

Gastronomi, yoga ve botanik pratiğini bütünleştiren Dois Trópicos’ta kullanıcılar  öğle yemeği yiyebiliyor, duş alabiliyor, masaj yaptırabiliyor, yoga derslerine katılabiliyor ve botanik mağazasında, nadir bulunan bitki ve çiçek türlerini deneyimleyebiliyor veya satın alabiliyorlar.

Kullanıcıların kendilerine zaman ayırarak zihinsel ve fiziksel anlamda kendilerini yenilemeleri hedeflenerek tasarlanan mekanlar, tanımsız ve sınırsız hibrit alanlar olarak düşünülmüş.

Nostaljik ve doğal malzemelerin yardımıyla kullanıcılara kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiren ticari alan, mükemmelliğe değil, gerçek ve otantik bir çevreye ulaşmayı hedefleyen zanaatkarlar tarafından tasarlanmış.

Tasarımda kullanılan her malzemenin kendi karakteristik özelliği bulunuyor. Deneysel zanaatkarlığın bir örneğini oluşturan, çeşitli renklerdeki toprağın pişirilmesiyle üretilen tuğlalar, duvarlar ve tavanlarda kullanılmış. Doku, ton geçişi gibi ayrıntıları hassas hareketlere dönüştürülerek kullanıcıların duyularını genişletmek hedeflenmiş. Toprak; duvar, tavan ve zeminlere dönüşerek gün içinde ışık oyunlarına sahne olan bir tuvale dönüşüyor.

Merdivenin bir kısmı artık hammaddelerden üretilmiş. Cepheler yapay iklimlendirme sistemlerinden kaçınmak için güneş ve rüzgarın mümkün olduğunca içeri girmesine izin verecek şekilde tasarlanmış.