“AURA Crea: Fibrobeton ile Tasarlamak” Yarışması Sonuçlandı

“AURA Crea: Fibrobeton ile Tasarlamak” yarışmasında Mimar Elif Akman ve Mimar Selen Çatal’ın tasarladığı “Fibro B-lock” ile Mimar Hande Metin ve İç Mimar Rana Hatun Duran’ın tasarladığı “Rastlantı: Yeniden Yaşayan Bir Tasarım Öngörüsü” projeleri başarı ödülünün sahibi oldu.

2020 Bahar Dönemi’nde Mimar Cem İlhan ve Mimar Devrim Çimen yürütücülüğündeki AURA İstanbul sertifika programı katılımcısı olan 18 genç mimar ve tasarımcı, “AURA Crea: Fibrobeton ile Tasarlamak” atölyesinde, gruplar halinde tasarımlarını üreterek Fibrobeton‘u yaratıcılıklarıyla birleştirdi. Fibrobeton; şehir mobilyalarından anıtlara, gürültü duvarından enstalasyona birçok farklı üretimin ana malzemesi oldu.

Tasarımcılar, 2,40x3x5 metre ölçülerini aşmayan, işlevsel çeşitlilik sağlayabilen, modüler sistemin ön planda olduğu, kolay kurulabilme ve nakledilebilme özelliğine sahip olan üretimlerini ve tüm çalışmalarını dijital platformları kullanarak gerçekleştirdi.

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı, Doç. Dr. Ece Ceylan Baba, Mimarlar ve Han Tümertekin’in kurucusu Mimar Han Tümertekin, Erginoğlu ve Çalışlar Tasarım Merkezi’nin kurucu ortağı Mimar Kerem Erginoğlu, Melike Altınışık Architects’in kurucusu Mimar Melike Altınışık, Fibrobeton firması Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Maraşlı, Metex Design kurucusu Mimar Sinan Kafadar ve Tanju Özelgin Studio’nun kurucusu Mimar Tanju Özelgin’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda başarı ödülü kazanan iki proje; Mimar Elif Akman ve Mimar Selen Çatal’ın tasarladığı Fibro B-lock  ile Mimar Hande Metin ve İç Mimar Rana Hatun Duran’ın tasarladığı Rastlantı: Yeniden Yaşayan Bir Tasarım Öngörüsü oldu.