Yükseklerden Gelen İnşaat Verimliliği
2050 yılında altı milyarlık nüfusun şehirlerde yaşayacağı belirtiliyorken, asma tavanlar bu büyümeye nasıl uyum sağlayabilir?
İnşaat sektörü kritik bir noktada. Dünya çapındaki insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Öngörülen sayı şaşırtıcı büyüklükte. 2050 yılında dünyada dokuz milyar insanın olacağı, ve üç kişiden ikisinin şehirlerde yaşayacakları öngörülüyor. Şehirlerimizi tasarlayıp inşa etmekle görevli olanlar için, bu hızlanmış büyümenin zorlukları da hızla artıyor.
Yarının artan bina talebine karşı bugün ne yapılabilir? Basitçe söylemek gerekirse, daha yüksek inşaat verimliliği için bir güç sağlamak gerekiyor. Bu sorunu yok edebilmek için, basitliği ve yeterliliği arttıracak bütün fırsatlar değerlendirilecektir. Bina inşaatlarının bariz odak noktasının hızı ve verimliliği artırmak olması amacıyla iç mekanlar, göz ardı edilmemeli.
Bir binanın dış cephesi çekiciliğini, iç mekanları ise konfor ve kullanılabilirliği oluşturuyor. Işık ve akustiğin iyileştirilmesiyle beraber asma tavanlar, iç mekanların kritik bir öğesi. Bununla birlikte asma tavanlar, mimarların ve uygulamacıların gelişmiş metodolojilerden yararlandıkları ve uyguladıkları öğelerdir.
Asma tavan üreticilerini tasarım ve spesifikasyonun başlangıcında dahil etmek oldukça önemli. Bu şekilde tüm taraflardan gelen sorunların açıkça belirtildiği, mevcut uzlaşmaların sağlandığı ve daha iyi bir iş birliğine dayalı ve şeffaf bir ortam oluşturulur. Sonuç olarak, kilit sorunların daha erken ortaya çıkması, çalışma süresi kısaltılması ve daha az geriye dönüşler sağlanır. Nüfus ve taleplerin artması devam ettikçe, bir ekibin birlikte daha yalın ve verimli çalışmasının daha önemli hale geleceği kesin.
Dinamik dünyamızda herkes, ihtiyaçlarını her zaman hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde alabilmeyi ümit ediyor. Asma tavan endüstrisinde de bu durum farklı değil. Bu sebeple, akustik asma tavan çözümlerinin üretimi ve pazarlamasında uzmanlaşmış şirket Armstrong Ceiling Solutions, endüstri lideri ürünlerden, uzman desteği ve eğitime kadar her konuda sınıfının en iyisi olmayı hedefliyor. Üretim kapasitesi, güçlü bir tedarik zinciri ve Avrupa genelindeki varlığımız ile, en zorlu taleplere bile en etkili bir şekilde cevap vermekte ve öngürülemeyen gecikmelere maruz kalmayı en aza indirmeye yardımcı oluyor.
BİM ile Kazanmak
Dijital çağ, inşaat sekötürünün tüm alanlarında sürekli olarak artan bir rol oynamakta olması, verilere titizlikle dikkat edilmesi ve artık bir ihtiyaç yerine zorunluluk haline gelmesine sebep veriyor. Bina Bilgi Modellemesi (BİM), asma tavan yapım verimliliğini sağlamada da önemli bir rol oynuyor.
BİM’in, iş birliği ve karar vermeyi geliştirmedeki katkıları haricinde de avantajları mevcut. Çalışmalarda geriye dönüşün büyük ölçüde azaltılmasını ve başka yerlerde kullanılacak yetenek ve sermayeyi serbest bırakarak masraflı çizimlerin çoğalmasını ortadan kaldırıyor. Sektörde BIM ile tam donanımlı çalışmalar yapmak yerine, geleneksel metodolijilerle çalışmalarına devam eden birçok kurum ve kuruluş bulunuyor. Ancak, dünya genelinde 9 milyar olacak olan tahmini popülasyona ulaşmasından 30 yıl öncesi olarak günümüzde, endüstrinin geleceğe dönük teknoloji ve teknikleri benimsemesi, proaktif bir şekilde hepimizin daha verimli bir gelecek inşa etmesini sağlayacak yöntemler bulması için zamanı daralıyor.