Taekwang Golf Kulübü Kafesi

Mimari Tasarım

mecanoo

İşveren

Taekwang Leisure Development Co. Ltd., Gyeonggi-do, South Korea

Tasarım Tarihi

2014

Tamamlanma Tarihi

2015

Fotoğraflar

Harry Cock

Güney Kore’de yer alan mecanoo tasarımı Taekwang Golf Kulübü Kafesi’nde, birbiri içine geçmiş yuvarlaklardan oluşan belirgin deseniyle etkileyici büyüklükteki siyah çelik çatı her yöne doğru büyüyerek saçak halini alıyor.

Taekwang Golf Kulübü, Seul’un dışında yer alan 36 delikli bir golf sahası. Kulübe yeni eklenen iki katlı kafe, sahanın görsel referans noktası olan dik bir tepenin içine gömülmüş. Yapı, dağlık Kore peyzajı ve bölgenin yerel bitki örtüsüne yanıt verecek biçimde çevresiyle oldukça iyi bütünleşiyor. Golf sahalarının tamamı görünmese de, kafenin farklı köşelerinden farklı oyuncuları izlemek olanaklı.

Birbiri içine geçmiş yuvarlaklardan oluşan belirgin deseniyle etkileyici büyüklükteki siyah çelik çatı her yöne doğru büyüyerek saçak halini alıyor. Çatıdaki boşluklar ağaçların binanın içinden büyümesine olanak sağlarken bir yandan da güneş ışığını süzerek iç mekânda sakin ve huzur verici bir atmosfer oluşturuyor. Dairesel formlardan oluşan desen, görsel anlamda uyum sağlamak amacıyla kafenin tavanında da devam ettirilmiş.

Zarif bir zevkle tasarlanmış kafe, üyelere golf takımlarını taşıyacak yardımcıları ile buluşana kadar hafif bir şeyler yiyebilecekleri ya da bir bardak kahve içebilecekleri rahat bir mekân sunuyor. Aynı zamanda kafe, oyunlar sırasında dinlenme noktası olarak da kullanılması amacıyla yarı yolda konumlandırılmış. Yerden tavana pencereler, golf sahası ve çevresinin geniş açılarla izlenebilmesini sağlayarak kafeyi spor deneyiminin ayrılmaz bir parçası haline getiriyor.