Arch+Dsgn Summit 2019, Yarın Kapılarını Açıyor…

Mimarlık ve tasarım profesyonellerinin katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yarın kapılarını aralayacak “Mimari ve Tasarımda Gelecek” temalı Arch+Dsgn Summit için geri sayım başladı…

Türkiye’nin mimarlık ve tasarım disiplinlerini buluşturan en geniş kapsamlı ilk ve tek zirvesi Arch+Dsgn Summit, bu sene “Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla yarın ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. 5-6 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda üçüncü kez gerçekleşecek Baumit ana sponsorluğundaki zirve, ziyaretçileri bu sene mimarlık ve tasarım sektörlerinin en etkili isimlerinin tema kapsamındaki sunumlarının yanı sıra, güncel konuların tartışılacağı zengin içerik ve paylaşımlarla dolu konferanslar ve panellerle ağırlayacak.

Dijital teknolojiler (CAD, CAM, CAE, FM, GIS), sarmalayıcı çevreler (VR ve AR), tasarımda bilgisayar ve insan etkileşimi, yapılı çevre ve tasarım alanında yapay zeka (AI), akıllı şehirler, şehir modelleme ve bunun gibi dünyadan birçok farklı alandaki örnek sunumlarla desteklenecek zirvede yer alacak panellerden biri olan “Mimarlığın ve Tasarımın Sınırlarını Yeniden Tanımlamak için Ne Gerekir/Ne Gereklidir?”, MRTS Mimarlık Ofisi Kurucusu Dr. Öğr. Üyesi Murat Sönmezmoderatörlüğünde gerçekleşecek. Tamirci Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Can Tamirci, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Güleç Özer, İkikerebir Kurucu Ortağı Mimar Kutlu İnanç Bal ve Urban Atölye Kurucusu Mimar Nilüfer Kozikoğlu’nun katılımlarıyla konu, ziyaretçiler için tüm detaylarıyla incelemeye alınacak.

‘Pratiği Dışarı Taşımak’ paneli Praxis Kurucusu Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz moderatörlüğünde Uysalkan Mimarlık Kurucusu Mimar Rahmi Uysalkan ve Buda Mimarlık Kurucusu Mimar Burak Pelenk’in katılımlarıyla gerçekleşecek.

Zirve kapsamındaki bir diğer panel “Mimari ve Tasarımda Gelecek: Veri Tabanlı Bütünleşik (Tasarlama-Üretme-Yönetme) Yöntemleri”, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Birgül Çolakoğlu moderatörlüğünde Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Dikbaş, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Yapı İşletmesi Öğretim Üyesi Dr. Onur Tokdemir ve BIM4TURKEY YK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Arayıcı’nın katılımlarıyla gerçekleşecek.

Zirve kapsamında aynı zamanda Türkiye’nin en başarılı mimarlık ofislerinin alanında deneyimli markalarla bir araya geleceği Mimarka Buluşmaları; 20 saniye-20 slayt konseptiyle tüm dinleyicilere beyin fırtınası yaşatacak Pecha Kucha; tasarım ve yaratıcılığın, yaşanan tüm zorluklara rağmen başarıya imza atmanın en samimi ve doğaçlama biçimde anlatıldığı Bi’Kahve Sohbetleri ile 15 Mart’ta Münih’te gerçekleştirilen törenle ödüllendirilen mimari ve iç mimari projeleri 200 m²’lik bir sergi alanında tüm detaylarıyla sunacak olan iF Design Award 2019 “Mimari Projeler Kazananlar Sergisi” ve Doç. Dr. Deniz Dokgöz’ün küratörlüğünde karikatürlerin geleceğe bakış açıları üzerinden İstanbul’un ve farklı tarihsel dönemlerinin okunabileceği “Muhafaza-i Metanet: Karikatürlerde İstanbul’un Geleceği” sergisi gerçekleşecek.

“Mimari ve Tasarımda Gelecek” teması etrafında kurguladığı etkinlik programı çerçevesinde ulusal ve uluslararası düzeyde mesleğinde öncü mimar ve tasarımcıları buluşturacak etkinlikte yer alacak konferans konuşmacıları şu şekilde sıralanıyor:

Tasarım Atlas Mimarlık kurucusu Mimar A. Burçin Gürbüz – “Algının Ötesi | Mimari Tasarımda Sanal Gerçeklik”, Salon Architects kurucusu Yüksek Mimar Alper Derinboğaz – “Kentler için İnovasyon”, MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Arda İnceoğlu – “Gelecek kime ait?”, Ayça Kadıoğlu Mimarlık kurucusu Mimar Ayça Kadıoğlu – “Bugünün Koşullarında Geleceği Yaşamak: Gelecek Bugündedir”, AS Architects kurucusu Yüksek Mimar Ayşin Sevgi Karakurt – “Bu kadar gelecekle ne yapacağız?”, Çinici Mimarlık ortağı Yüksek Mimar Can Çinici – “Yeniyi Düşünmek”, Oyler Wu Collaborative kurucuları Dwayne Oyler ve Jenny Wu – “Dialogues: New modes of Practice”, L35 Konsept Tasarım kurucu ortağı Mimar Ernesto Klingenberg, Bakırküre Mimarlık kurucusu Yüksek Mimar Gürhan Bakırküre – “Mimaride ‘gelecek’ gelecek mi?”, Hamid Hassanzadeh  “Parametric Architecture”, Abalos+Sentkiewicz Architects Genel Müdürü Mimar Jerónimo van Schendel – “Girişimcilik Yönetimi | Mimari ve Tasarım için Gelecek Modelleri”, Luca Molinari Studio kurucusu Luca Molinari – “The future is today: an alternative agenda to imagine architecture for the next generations”, Tabanlıoğlu Mimarlık kurucu ortağı Mimar Murat Tabanlıoğlu, Neslihan Işık – “Gelecek= İyi Tasarım”, SO? Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Oral Göktaş – “homeGRAFT – Barınma senaryoları”, İkiartıbir Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Orhan Ersan – “Mimari ve Tasarımda Gelecek: 3d Builder”, iF International Forum Design GmbH CEO’su Ralph Wiegmann – “Tiny Houses + Micro-Apartments”, Sabri Paşayiğit Architects kurucusu Mimar Sabri Paşayiğit – “Tarihi Alanların Gelecekte Konumlandırılması: Diyarbakır ve Kayseri Suriçi Bölgeleri”, Kadir Has Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Ali Köknar – “Bir Gelecek Seçmek”, Graft ortağı Mimar Sven Fuchs – “Less if Future”.