Ardan Özmenoğlu’nun Kişisel Sergisi “Bu İşin Sonu Yok” Anna Laudel’de…

Ardan Özmenoğlu’nun “Bu İşin Sonu Yok” isimli kişisel sergisi 7 Mart’a kadar Anna Laudel’de ziyaret edilebilir.

Kullandığı farklı malzemeler ve tekniklerle oluşturduğu kendine has sanat stiliyle tanınan Ardan Özmenoğlu’nun 2019 yılındaki ilk kişisel sergisi “Bu İşin Sonu Yok” geçtiğimiz hafta açılarak, Anna Laudel’de izleyiciyle buluştu. Galerinin üç katında yer alan sergide Özmenoğlu’nun mekânın sunduğu mimari özellikleri ve binanın tarihi dokusunu dikkate alarak ürettiği, imzası haline gelen yeni post-it çalışmalarının yanı sıra cam heykelleri ve neon işleri de yer alıyor.

Eserlerinde küresel popüler kültür ve Türk kültürüne ait ifade ve imgeleri konu alan Özmenoğlu, “Bu İşin Sonu Yok” isimli sergisinde yine alışılmış kalıpların dışında özgün, orijinal fikirleriyle farklı medyumları buluşturuyor. Kullanılan malzemeden ziyade, malzemenin kullanım biçimine odaklanan sanatçı, duygularını en yalın haliyle eserlerine yansıtıyor.

Osmanlı padişahlarından tarihin önemli kadın sultanlarına uzanan hikâyeleri, oyun kağıtlarına çevirdiği resimleri aracılığıyla aktaran Özmenoğlu’nun bu sergi için özel olarak ürettiği çalışmalarında kullandığı malzemeler ve renkler ön plana çıkıyor. Sanatçının post-it notlarla ürettiği resimlerine, cam katmanlı heykelleri eşlik ederken; neon çalışmaları, bugünün kültürünü yaratan yaşam anlayışını yansıtıyor.

Sanatseverlerin karşısına heyecan verici bir seçki ile çıkan sanatçının “Bu İşin Sonu Yok” isimli kişisel sergisi 7 Mart 2019 tarihine kadar Anna Laudel’de görülebilecek. Ayrıca Ardan Özmenoğlu’nun seçili çalışmaları 21-24 Şubat 2019 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek Art Karlsruhe’de Anna Laudel standında sergilenecek.