3D Modelleme ve Tasarım Başlangıç Seviye Atölyesi

Tasarım, ürünleştirme, prototipleme/üretim teknolojileri konularında eğitimler veren ve dijital üretim hizmetleri alanında katma değer yaratmayı amaçlayan İTÜ MAGNET FAB, 3D Modelleme ve Tasarım Başlangıç Seviye Atölyesi’ni bugün gerçekleştiriyor.

İTÜ Magnet FAB, Eylül ayındaki atölye dizisinin ikincisini “3D Modelleme ve Tasarım Başlangıç Seviye Atölyesi” başlığıyla bugün saat 18.00’de düzenliyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı desteği kapsamında kurulan inovasyon ve tasarım odağında bir dijital üretim merkezi olan ve aynı zamanda inovasyon ve keşif için teknik prototipleme platformu sunan İTÜ MAGNET FAB, sağladığı üretim/tasarım destekleri, makine/malzeme çeşitliliği ve verdiği eğitimler ile girişimcilerden endüstri firmalarına, öğrencilerden sanatçı ve tasarımcılara kadar uzanan geniş bir hedef kitleye hitap ediyor.

Co-Making Space, İTÜ Magnet FAB’ın içerisinde bulunan, prototipleme ve ürün geliştirme süreçlerinde ihtiyaç duyulan çalışma alanı, atölye, ekipman, sarf bilgi ve komünite desteğini sağlamak üzere oluşturulmuş yepyeni bir alan. Bu alanda bireysel çalışma için gereken malzeme ve cihazlar kullanılabiliyor ve uzmanlardan teknik destek alınabiliyor. Gerekli eğitimler tamamlandıktan sonra 3D Printer, Lazer Kesim, CNC Router gibi cihazları içeren makine parkuru sayesinde, tasarlanan ürünler hayata geçiriliyor.

Tasarım, ürünleştirme, prototipleme/üretim teknolojileri  konularında verilecek olan eğitim ve atölyeler  katılımcıların tasarladıkları ürünleri geliştirip ürüne dönüştürmelerine imkan sağlıyor.

3D Modelleme ve Tasarım Başlangıç Seviye Atölyesi

Tridi Atölye, üretimin temel direği olan tasarım ve modelleme sürecinin daha verimli geçirilmesi için bir eğitim veriyor. Katılımcıları Tinkercad programı ile 3D yazıcı teknolojisine yönelik tasarım nasıl yapılır, tasarım ve modellemenin farkı nedir gibi soruların konuşulacağı, fikirlerini çizerek sanal ortama aktarabilecekleri  bir eğitim bekliyor.

Not: Etkinliğe bilgisayar ile birlikte gelinmesi rica olunur.

Kayıt yaptırmak için tıklayınız.

Eylül ayında gerçekleşecek diğer etkinlikler şu şekilde:

Arduino IoT Atölyesi

Tridi Atölye, ISTKA’nın desteğiyle üretim, inovasyon ve teknoloji alanında yeni bir eğitim veriyor. İTÜ MAGNET FAB’ın ortak üretim alanında gerçekleşecek etkinlikte, gerçek bir proje prototipinin yapılış süreci, Arduino kartını kullanarak kişisel ev, iş veya bina otomasyonunun naasıl yapıldığını ve kodlama bilgisi kullanılarak Arduino ile işlevsel ürünlerin nasıl tasarlandığını öğreten bir etkinlik olacak.

Arduino loT Atölyesi 17 Eylül saat 18.00’da gerçekleşecek.

CNC Router Kullanım Eğitimi

Tridi Atölye, CNC router kullanmayı merak edenlere ve üretime dahil olmak isteyenlere yönelik bir eğitim düzenliyor. Eğitim CNC Routerların çalışma prensibi, kullanılan uçların farkları ve işlevleri gibi teorik konuların yanında, malzeme eksiltme prensibiyle yapılan üretimi kolaylaştıran “Carvery Inventables” makinesi ile uygulamalı olarak yüzey kazıma ve kesme işlemleri yapılacak.

CNC Router Kullanım Eğitimi 26 Eylül saat 18.00’da gerçekleşecek.