“Ciddiye Alıyorum”

Cam heykel sanatçısı Ayşen Savcı, küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun üstlendiği “Ciddiye Alıyorum” isimli sekizinci kişisel sergisini İstanbul Concept Gallery’de açıyor.

Cam heykel sanatçısı Ayşen Savcı’nın “Ciddiye Alıyorum” isimli sekizinci kişisel sergisi, 8 Ocak 2020 tarihinde Beyoğlu Nur-u Ziya Sokak’ta yer alan ISTANBUL CONCEPT Gallery’de sanatseverlerle buluşacak.

Işık Gençoğlu küratörlüğünde gerçekleşen ve 31 Ocak 2020 tarihine kadar açık kalacak olan sergide, sanatçının hazırladığı bir yerleştirme ve 15 adet heykeli yer alacak. Eserlerinde camın ruhunu ortaya çıkarmaya çalıştığını söyleyen sanatçı, bu sergi için yola çıkış yolculuğunu şöyle anlatıyor: “Sanki evren bizim etrafımızda dönüyormuşçasına kendimizi çok fazla önemsiyoruz. Aslında bizler evrende küçük birer damlayız. Sergiye hazırlık sürecinde, bu farkındalıkla hareket ederek ben merkezli olmadan, ciddiye aldığım şeyleri sorguladım ve camın büyülü dünyasından yararlanarak, tek tek tasarladığım ve oluşturduğum heykellerle bu sorgulamamın sonuçlarını yansıtmaya çalıştım. Bu sergiyle sanatseverleri, kendileri dışında ciddiye aldıkları şeyler konusunda düşündürmeyi de amaçlıyorum”.

Cam heykellerini çoğunlukla doğal taşlarla birleştirerek çalışan sanatçının sergisi Pazar ve Pazartesi günleri hariç 12.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Ayrıca, sergi süresince randevu sistemi ile gelen gruplara özel gösterim ve söyleşi gibi etkinlikler de düzenlenecek.