2021 Dünya Mimarlık Günü Etkinlikleri: Sağlıklı Dünya İçin Temiz Çevre Çevrimiçi Uluslararası Konferansı

TMMOB Mimarlar Odası’nın UIA iş birliğiyle düzenlediği Sağlıklı Dünya İçin Temiz Çevre Çevrimiçi Uluslararası Konferansı’na Danimarka Kraliyet Akademisi Mimarlık ve Teknoloji Enstitüsü Başkanı ve UIA Başkan Yardımcısı Natalie Mossin ile Yunanistan Mimarlar Odası Başkanı, UIA Konsey Üyesi ve UIA-PHG Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fani Vavili Tsinika konuk olacak.

TMMOB Mimarlar Odası tarafından düzenlenen “2021 Dünya Mimarlık Günü” etkinliklerinin ikincisi 4 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 18.00’de düzenleniyor. Etkinlikte UIA’nın belirlediği “Sağlıklı Bir Dünya İçin Temiz Çevre” teması çerçevesinde, COVID-19 pandemisinin ardından konut, kamusal alanlar ve küresel çevre sorunlarının ele alınması ve 2030 Kalkınma Gündemi kapsamında küresel tartışmalara katkıda bulunulması amaçlanıyor.

UIA iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Ayşen Ciravoğlu’nun moderatörlüğünde Natalie Mossin ve Fani Vavili Tsinika’nın çevrimiçi sunuşlarına ev sahipliği yapacak. Danimarka Kraliyet Akademisi Mimarlık ve Teknoloji Enstitüsü Başkanı ve UIA Başkan Yardımcısı Natalie Mossin “BM 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Doğrultusunda Mimarlığın Sağlıklı Bir Dünyaya Katkıları” başlıklı sunuşunu gerçekleştirecek. Yunanistan Mimarlar Odası Başkanı, UIA Konsey Üyesi ve UIA-PHG Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fani Vavili Tsinika ise “İklim Değişikliği Döneminde Sağlıklı Şehirler” başlıklı sunuşunu izleyicilerle paylaşacak.

Etkinlik Zoom üzerinden gerçekleşecek. İngilizce (orijinal dil) ile birlikte Türkçe (çeviri) seçeneği Zoom ortamında sağlanacak. Konferans yalnızca Türkçe olarak Mimarlar Odası’nın “TMMOB Mimarlar Odası” isimli YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak.

Etkinliğe kayıt için tıklayınız.