2. Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu | Malzemenin İyi Hali

Yapı, insan ve doğa arasındaki ilişkiye yeni ve bütüncül bir bakış sunmayı amaçlayan Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu, bu yıl 18-19 Kasım tarihlerinde Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde düzenlecek.

Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu, yapı-insan-doğa ilişkilerine bütüncül bir bakış sunan “yapı biyolojisi ve ekolojisi” alanındaki çalışmaları yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu yıl 18-19 Kasım tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek forum, bu bütüncül yaklaşımın ana unsurları arasında yer alan doğal yapı malzemelerine odaklanıyor. Yapı sektörünün sürdürülebilir dönüşümünü temsil eden malzemelerin, forumda birçok açıdan ele alınması amaçlanıyor.

Türkiye Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü tarafından İzmir’in Karabağlar ilçesindeki Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek forumun ana partnerleri Almanya’dan Yapı Biyolojisi ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü, Kerpiç Birliği ve Natureplus Derneği, Türkiye’den Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri Derneği oldu. Forumun destekçileri: Şahtaş, Baumit, Hiss Kamış, Okil ve İZTO. Binat Mimarlık Meyda Grubu, Fark Labs, İMSAD, Marmara Belediyeler Birliği değer ortakları olarak yer alıyor.

Yapı sektörü, gezegenimizin toplam karbon emisyonunun %39’undan sorumlu olup, en büyük kirletici endüstriler arasında gösteriliyor. Sürdürülebilir geleceğe uyum sağlayabilen bir disiplin için belirleyici unsurların başında, zehirsiz, atıksız, enerji ihtiyacı düşük “doğal yapı malzemeleri ve yöntemleri” geliyor. Doğal yapı malzemelerinin entegrasyonu ile oluşan “nefes alabilir” bina cepheleri, iç mekanların doğal yoldan taze hava almasını sağlıyor. Doğal yapı malzemeleri ile inşa edilmiş yapılarda oluşan iç ortam iklimi, sağladığı nem dengesini ve hava kalitesi sayesinde insan sağlığını koruyor.

Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu, bu alanda çalışan uzmanları, araştırmacıları, tasarımcıları, mühendisleri, üretici-uygulamacıları ve ilgilenen herkesi ikinci kez bir araya getiriyor.