1000 Kırmızı Saksılı Sokak

Mimari Tasarım
Ateliers Jean Nouvel

Tasarım Ekibi
Chen Chen, Lorenzo Grondona, Guillermo Gonzalez Gutierrez, Jiayu Ma, Serena Minacci, Seung Paik, Natasha Rieffel, Cécilia Simonetta, Mercé Solar, Chiara Violi, Xiaofei Liu, Yuhui Xu, Jiawei Zeng, Sabrina Letourneur, Jim Rhone, Ophélie Bouvet, Isabelle Guillauic, Jiayu Ma, Joyce Moke, Irène Valitutto, Xinyu Yan

Proje Yeri
Şanghay, Çin

Tamamlanma Tarihi
Mayıs 2021

Toplam İnşaat Alanı
40,000 m²

Fotoğraflar
10 Studio

Ateliers Jean Nouvel, bulunduğu çevreye damgasını vurmuş Eski Fransız İmtiyaz Bölgesi’nde Şanghay’ın şehirciliği, çınar ağaçları, dar sokakları ve yerleşim diliyle uyumlu kentsel bir geçiş alanı tasarladı.

1000 Kırmızı Saksılı Sokak projesi, Ma Dang ve Dan Shui sokakları arasında kentsel ve ticari bir geçiş bölgesi yaratarak kestirme bir yol tanımlayan, tamamen yeniden planlanmış, modern ve geleneksel dokunun izlerini taşıyan bir tasarım sunuyor: kapalı, korunaklı, derin ve dar bir sokak…

Mahalle dokusuna duyarlı bu kamusal proje, gri-bej renkli dış cephesiyle, Ma Dang ve Dan Shui caddelerine açılan her iki girişten de ışık, renk ve bitki örtüsüyle sürprizli bir görüntü sergiliyor. Üst geçitler ve küçük köprülerle birbirine bağlanmış iki katlı ticari aks, farklı bitki türleriyle zenginleştirilmiş saksıların dizildiği çiçekli iki duvarın arasına gömülmüş.

Dükkanlar, ofisler ve restoranların faaliyetleri proje içinde bütünlük sağlarken, yarattığı samimi ve doğal atmosferiyle hareketli cadde, yürüyüş için kullanıcılara Ma Dang ve Dan Shui sokakları arasında davetkar bir güzergah sunuyor. Büyük saksılarla çevrili pencerelerin önündeki panjurların yarattığı gölge oyunları  ve bitkilerin mevsimlere göre renk değiştirmesi bir tasarım girdisi olarak ele alınmış.