Dekorasyon Alanında Sıkça Tercih Edilen Kapı Çeşidi: Amerikan Kapı

İç mekanların hem estetik hem de fonksiyonel unsurları olan kapıların sayısız çeşidi, rengi ve türü bulunuyor. Amerikan kapılar ise kalite, sağlamlık ve tasarım çeşitliliği nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor.

Ahmet Özdemir

Evlerin, ofislerin ve binaların vazgeçilmezleri olan kapılar, dekorasyon ürünleri arasında önemli bir yere sahiptir. Görsellik ve işlevsellik açısından iç mekanların dekorasyonunda yarattığı farklılıklar nedeniyle tercih edilmektedir. Kapıları seçerken ilk olarak dayanıklılık ve sağlamlığın yanı sıra tasarımları ve uygun fiyatlı olmaları da en önemli konular arasındadır. Dekorasyon tarzınıza göre son dönemlerde yaşanan gelişmelerle birlikte birbirinden farklı tasarımlara ve özelliklere sahip oldukça fazla sayıda ürün bulunur. Bu ürünler arasında fiyat farklılıkları olması nedeniyle seçim yapmak bir hayli zordur.

Amerikan kapıların ihtiyaç ve zevkinize göre modelleri bulunur. Bu nedenle bu kapı modelleri arasında farklı tasarımlara ve farklı özelliklere göre ayrılmaktadır. Amerikan kapı modellerinin çeşitleri ve özellikleri fiyat olarak birbirinden ayırmaktadır. Tasarımların ev dekorasyonunuza en iyi şekilde uyması, kapıda kullanılan malzemelerin kalitesi ve en uygun fiyat satın almadaki önemli konulardır. Bu nedenle kapı modelleri arasında tercih ederken ihtiyacınıza yönelik kapılar almaya özen gösterebilirsiniz.

Kapı Modelleri

Kapı modelleri ülkemizde oldukça fazla seçeneği bulunan ürünlerdir. Kapıların ölçüleri, üretici firmalar ve farklı aktörlere göre ayrılmaktadır. Bu kapı modellerine örnek vermek gerekirse ahşap kapı çeşitleri şu şekildedir; ahşap kapılar, malzemelerinin tamamına yakınında ahşap kullanılan, uzun süreli kullanımları nedeniyle en fazla tercih edilen kapı modellerdir. Oldukça geniş bir alanda kullanımları olan ve kaliteli ürünler ile üretilen ahşap kapılar, ev ve ofis gibi farklı alanlarda aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Ahşap kapı modelleri ayrıca diğer kapılara göre daha uygun fiyatlarda satılmaktadır. İster iç mekanlarınızda isterseniz dış mekanlarınızda kolay ve rahat bir şekilde tercih edilen ahşap kapılar, ergonomik tasarımları ve kolay kullanımları nedeniyle de tercih edilmektedir. Montaj aşaması, bakımları ve temizlik gibi konuları da kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kapı modellerinden olan ve sağlamlık, kalitesi ile ön plana çıkan kapı türüdür. Malzemeleri çelikten olan ve ülkemizde ahşap kapılar kadar yaygın olan kapılara ise çelik kapı modelleri diyebiliriz. Çelik kapılar oldukça kaliteli malzemelerden üretilen ve aynı kalitede ve kolaylıkta montajı bulunan bir modeldir. Montaj ve boyutları doğru alındığı zamanlarda montaj aşaması oldukça kolaydır.

Amerikan kapılar ise son dönemde oldukça popüler bir ün yakalayan ve yaygın olarak kullanılmaya başlayan bir kapı türüdür. Fiyat seçenekleri nedeniyle her bütçeye hitap ediyor olması ve kolay bir şekilde bulunması nedeniyle tercih edilir. Oldukça hafif bir malzemeden üretilen Amerikan kapıları her zevke ve renge göre seçenekleri bulunsa da genellikle beyaz renk tercih edilmektedir. Amerikan kapılarının yüzeyi ise MDF olarak kaplı gelmektedir. Oldukça kolay bir şekilde temizlenmesi, kısa sürede oluşabilecek deformasyonlara karşı dayanıklılığı ve uygun fiyatlı olması en fazla tercih edilen kapı modelleri arasında yer almasını sağlamıştır.

Kapı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kapı satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise kapı ihtiyacının belirlenmiş olmasıdır. Aynı zamanda kapının hangi malzemelerden üretilmiş olduğu da kapı satın almadan önce bilinmelidir. Bu unsurlar sayesinde büyük zaman tasarrufu elde edebilirsiniz. Kapı satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında kapıların boyutları gelir. Kapı boyutlarının evinizde bulunan kapı eşikleri ve yerleriyle uyumlu olması çok önemlidir. Buna göre daha kolay bir kullanıma sahip olmak mümkündür. Hangi malzemeden üretiliyor olursa olsun kalite faktörüne dikkat etmeye özen gösterin.

Kapı Fiyatları

Kapı fiyatlarını etkileyen birbirinden farklı konu bulunur. Malzemenin çeşidi genel olarak kapıların fiyatlarını belirleyen en önemli unsur olmaktadır. Malzemelerin kaliteli olması o fiyatları daha yüksek seviyelere çıkartırken, kaliteli malzemelerden üretilmeyen kapılar daha uygun fiyata satılmaktadır. Bunun yanı sıra cam kapı fiyatları diğer kapı fiyatlarına göre daha yüksek ve uygun seviyelerde olmaktadır. Çünkü cam kapılarda kullanılan malzemeler, diğer kapılara göre daha kaliteli veya kalitesiz olabildiği için diğer kapı modellerine göre daha pahalı ya da daha ucuz olarak satılmaktadır. Aynı şekilde Amerikan kapı modellerinde kullanılan malzemelerin kalitesi de fiyatları direkt olarak etkilemektedir. Bunun yanı sıra kapıların boyutlarının ve tasarımlarının da fiyatları etkileyeceği unutulmamalıdır.