UAD Kampüsü

Mimari Tasarım
Zhejiang Üniversitesi Mimari Tasarım ve Araştırma Enstitüsü

Tasarım Ekibi
Dong Danshen, Yin Nong, Xiao Zhibin, Mo Zhoujin, Wang Yuping, Lei Bin, Mao Hanxuan, Xiao Zhibin, Jin Zhenfen, Li Shaohua, Wang Jinghua, Shao Yuran, Wu Xuhui, Xu Songjie, Pan Dahong, Yi Kai, Chen Jia, Ma Jian, Sun Dongming, lou Xuantan, Chu Ran, Mei Wenbin, Xiang Chun, Zhou Jiawei, Xu Quanbiao, Chen Haijun, Fang Chaojun

Proje Yeri
Zhejiang, Çin

İşveren
Zhejiang Üniversitesi Mimari Tasarım ve Araştırma Enstitüsü

Genel Yüklenici
Zhejiang Construction Engineering Group Co., Ltd.

Alt Yüklenici
GBS

Tamamlanma Tarihi
2020

Fotoğraflar
Zhao Qiang, Zhu Xinliang, UAD 9+studio

Zhejiang Üniversitesi Mimari Tasarım ve Araştırma Enstitüsü, kurumun ofis binasının tasarımıyla genellikle hızlı ve kolay montaj sebebiyle tercih edilen ancak kaba ve endüstriyel görünen prefabrike sistemlerle de kaliteli ve estetik tasarımlar üretilebileceğini göstermeyi hedeflemiş.

Zhejiang Üniversitesi Mimari Tasarım ve Araştırma Enstitüsü’nün (UAD) ofis binası, Xihu Bölgesi yerel yönetimi ve Zhejiang Üniversitesi tarafından ortaklaşa geliştirilen Ar-Ge bölgesi Zitown’da yer alıyor.

%85’i prefabrike elemanlardan oluşan kampüs, genellikle hızlı ve kolay montaj sebebiyle tercih edilen ancak kaba ve endüstriyel görünen prefabrike sistemlerle de kaliteli ve estetik tasarımlar üretilebileceğini göstermek hedefiyle tasarlanmış. Teknoloji tasarıma hakim olan değil, hizmet eden bir kavram olarak ele alınmış. İnsan odaklı mekanlar yaratmak için sistematik entegrasyon ve çok disiplinli işbirliğini içeren bütünsel bir yaklaşım benimsenmiş.

Kampüs, iç içe geçen üç küpten oluşuyor; kuzey ve güney hacimleri geniş ofisleri, merkezi hacim ise tam yükseklikte bir atriyumu içeriyor. Her iki ofis hacminin cepheleri modüler UPHC panelleri ile kaplanmış. Bu paneller iki farklı renk ve formda (içbükey ve dışbükey) toplam dört farklı birim olarak tasarlanmış. Bu modülerin panellerin çeşitli kombinasyonları, güneş ışığı altında çeşitli gölgeler oluştururken rasyonel ama ritmik bir cephe görüntüsü sunuyor.

Tüm bina, güney ve kuzey kütlelerindeki çalışma mekanlarına erişmek için birden fazla sirkülasyon seçeneği ve keyifli yürüyüş deneyimleri sunan üç boyutlu bir bahçeye benziyor. İç mekan, parlak yüzeyler elde etmek için ağırlıklı olarak beyaz malzemelerle kaplanmış ve az sayıda dekoratif öğeye yer verilerek tasarımda bütünlük sağlanmış.