The Walled

Künye

Mimari Tasarım

Neri&Hu Design and Research Office

Proje Yeri

Yangzhou, China

Tasarım Ekibi

Lyndon Neri & Rossana Hu (Founding Partners, Principal in Charge), Federico Saralvo (Senior Associate), Ziyi Cao (Associate), Fong Huang (Senior Project Manager), Sela Lim (Senior Architectural Designer), Zhao Lei (Senior Architectural designer), Callum Holgate , Leyue Chen , Valentina Brunetti ( Senior Architectural Designer), Sean Shen, Xin Liu , Bin Zhu, Nicolas Fardet (Associate, product design), Yun Wang, Jin Zhang

Alan

4.200 m2

Tamamlanma Tarihi

2017

Fotoğraflar

Pedro Pegenaute

Neri&Hu Design and Research Office tarafından Çin’in Yangzhou kentinde tasarlanan The Walled, vernaküler Çin mimarisinin avlulu ev tipolojisinden ilham alan mekânlarıyla dikkat çekiyor.

Neri&Hu Design and Research Office tasarımı The Walled, Çin’in Yangzhou kentinde Slender West Gölü’nün hemen yakınında yer alıyor. Yirmi odalı bir butik otelin ihtiyaçlarını karşılamak ve kapasitesini artırmak için ele alınan bu alan küçük göllerle ve yoğun olmayan bir yapılaşmayla çevrili.

Tasarımda mevcut eski yapılara yeni işlevler verilerek ve bunlara yeni yapılar eklenerek bir kompleks yaratmak amaçlanmış. Alandaki dağınık unsurları bir araya getiren ve tüm projeyi birbirine bağlayan bir yaklaşımla ele alınan gridal planlı mekânlar, duvarlar ve çok sayıda avlu ile çevrelenmiş. Tasarımcılar tüm bu alanı ve programı birleştirmek için peyzaj unsurlarından yararlanırken bir yandan da geleneksel mimari dili modern bir yorumla ele almayı amaçlamış.

Vernaküler Çin mimarisinin avlulu ev tipolojisinden ilham alınarak oluşturulan mekânlar, geri dönüşümle elde edilen gri tuğla duvarlarla sarılırken, konuk odaları, kütüphane, restoran gibi mekânların da, duvarların arasında yer alan bu avlulara açılması sağlanmış.