Tarihi Limanlar, Gelecek Şehirler: Sürdürülebilir Kentsel Gelişme için Kültürel Miras
Hollanda Araştırma Enstitüsü ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Tarihi Limanlar, Gelecek Şehirler: Sürdürülebilir Kentsel Gelişme için Kültürel Miras” başlıklı eğitim programı için son başvuru tarihi 30 Ağustos olarak belirlendi.
Hollanda Araştırma Enstitüsü (NIT), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TARKEM desteğiyle “Tarihi Limanlar, Gelecek Şehirler: Sürdürülebilir Kentsel Gelişme için Kültürel Miras” başlıklı bir eğitim programı düzenliyor. Program için son başvuru tarihi 30 Ağustos Cuma günü olarak belirlendi.
NIT Kentsel Miras Laboratuvarı etkinlikler serisi altında düzenlenen eğitim programı dizisi 2021 yılında “Sürdürülebilir Şehirler için Endüstri Mirası” ve 2022 yılında “Sürdürülebilir Şehirler için Su Mirası” temalarıyla İstanbul’a, 2023 yılında ise “Arkeolojik Miras ve Yaşanabilir Şehirler” başlığı altında Ankara’ya odaklanmıştı. Eğitim programı, 2024 yılında “Tarihi Limanlar, Gelecek Şehirler: Sürdürülebilir Kentsel Gelişim İçin Kültürel Miras” temasıyla İzmir Tarihi Liman Kenti’ni ele alıyor. Liman şehirlerinin somut ve somut olmayan mirasının kentlerin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasındaki rolünü araştırmayı hedefleyen eğitim programı katılımcıların geliştirecekleri politika önerileri ve tasarımlar ile bu rolün güçlendirilmesini amaçlıyor.
Eğitim programı, Hollanda ve Türkiye’deki yüksek öğretim kurumlarından 20 lisansüstü öğrenciye ve (herhangi bir disiplinden) yeni mezunlara açık. Programa, genç profesyoneller ve politika yapıcıların da başvurmaları teşvik ediliyor. Hollanda’daki veya Türkiye’deki kurumlara bağlı olmayan öğrenciler ve yeni mezunlar da programa başvurabilirler. Eğitim programı, kısmen online kısmen de İzmir’de yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitim dili İngilizce olup program sonunda katılımcıların yaptıkları çalışmalar bir yayın haline getirilecek.
Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.