San Joaquin Öğrenci Konutları

Künye

Mimari Tasarım
LOHA (Lorcan O’Herlihy Architects)

Tasarım Ekibi
Lorcan O’Herlihy, Donnie Schmidt, Damian Possidente, Noelle White, Jessica Colangelo, Tang Chuenchomphu

Proje Yeri
Santa Barbara, California

Statik Proje
Penfield and Smith

Peyzaj Projesi
Tom Leader Studio

Strüktür Mühendisliği
Nabih Youssef Associates

Mekanik Projesi
BuroHappold

Ana Yüklenici
Harper Construction Co.

Tamamlanma Tarihi
2017

İnşaat Alanı
8.825 m²

Fotoğraflar
Bruce Damonte

University of California’nın kuzeyinde yer alan San Joaquin Konutları’nın bir parçası olarak, LOHA tarafından tasarlanan öğrenci konutları; merkezi iç avluyu çevreleyen açık koridorlu sistemle bağlanmış ve barınma birimlerinin arasına dağılmış sosyal alanlarıyla, üniversitenin güçlü sosyal ve entelektüel hayatına eklemleniyor.

7 adet strüktürden oluşan San Joaquin Öğrenci Konutları, University of California’nın kuzey sınırındaki San Joaquin Konutları’nın bir parçası olarak tasarlanmış.

Strüktürler, merkezi ve canlı bir iç avlu etrafında, hareketi teşvik eden sirkülasyon şeması ile birbirine bağlanırken dışarıya bakan cepheleriyle daha statik bir karakter sergiliyor ve kontrollü bir etkileşim sunuyor. Öğrenci konutları bünyesinde yer alan ve barınma birimlerinin arasına dağılan sosyal merkezler, birbirine açık koridorlu bir sistem ile bağlanarak University of California’nın güçlü sosyal ve entelektüel hayatını güçlendirmeye katkı sağlıyor.

Kullanılan pasif tasarım stratejileri ve yenilikçi malzemeler; standart, yeni yapılardan çok daha verimli bir yapı oluştururken, ekolojik ve ekonomik etkileri minimuma indirgiyor. Cephelerde tercih edilen prefabrike oluklu metal panellerin yanı sıra üst üste, kesintisiz istiflenmiş düzenli birimler, hem kısa hem uzun vadede verimlilik sağlıyor. Endüstriyel bir mesh ile işlenmiş çelik konstrüksiyon merdivenler, gerektiğinde müdaheleye imkan tanıyarak uzun ömürlü ve ekonomik bir çözüm teşkil ediyor.

Her birimin girişi, temiz havanın pasif yollarla içeri girebileceği şekilde tasarlanmış. Yer yer alimünyum güneşliklere sahip açık koridorlar, birimler boyunca pasif havalandırmayı teşvik ediyor. Bunların yanında birçok sürdürülebilir stratejinin entegre edildiği tasarım, LEED Platinum sertifikası sahibi.