Pupa Teknik Ofisi

Proje Yeri
Maltepe, İstanbul

Mimari Tasarım
İpek Baycan Architects

Tasarım Ekibi
İpek Baycan Magriso

Mimari Proje Ekibi
İpek Baycan Magriso, Simge Özcan

İşveren
Pupa Teknik

Ana Yüklenici
Pupa Teknik

Tamamlanma Tarihi
2021

Toplam İnşaat Alanı
240 m2

Fotoğraflar
Altkat Mimari Fotoğrafçılık

İpek Baycan Architects, Pupa Teknik Ofisi projesinde, ayrıştırılmış alanlara ihtiyaç duyan çalışma sistemlerine uygun, gün ışığını mümkün mertebe kamusal alanlara taşıyan, planlamasında perspektifleri açmaya yönelen bir tasarım geliştirmiş.

Bulunduğu yapının dubleks katında köşe daire olarak yer alan, iki katlı Pupa Teknik Ofisi’nde çalışma odaları çeperlere, efektif şekilde gün ışığı alan alanlara yerleştirilmiş. Zemin katta yer alan çok amaçlı oda, dinlenmeye ve belirli bir mahremiyet içinde sosyalleşmeye olanak sağlıyor. 

Perspektifin sürekliliğini önemseyen bir yaklaşımla sirkülasyon alanının sonunda bir vaha oluşturulmuş, ortak çalışma ve toplanma için mevcut kolonun etrafında şekillenen bir istasyonla ana aks sonlandırılmış. Kamusal alanın devamı olan ortak çalışma alanında günlük değerlendirmeler ve ortak toplantılar gerçekleştirilirken yazı tahtası ve yazıcı köşesi gibi donatılar mekana entegre edilmiş.

Girişten itibaren üst kata uzanan galeri boşluğu nişi iki kat boyunca tasarlanan bir kitaplıkla çeşitlenmiş, üst katta yer alan lounge alanına bağlanmış. Düşey sirkülasyonun optimum şekilde çözülmüş bir merdivenle sağlanması mekanın geniş ve sürekli algısını güçlendiriyor. Üst katta yer alan lounge oturma alanı çok amaçlı kullanımlara ev sahipliği ediyor. Toplantı salonunun önünde yer alan bu alan bir fuaye gibi işlevleniyor ve kendi içinde servise imkan sağlayan sote bir kitchenette’e sahip. Yönetim ofisinin önünde yer alan bu alan planlamanın esnekliği sayesinde aynı zamanda bir yönetim ön ağırlama mekanı olarak kendini gösteriyor. 

Mekanda tercih edilen renk ve dokularda Pupa Teknik ofisinin kurumsal renklerinden biri olan petrol mavisi tercih edilmiş. Duvar bölüntüleri gibi ayırıcı yüzeylerde şeffaf cam, bir arada ama ayrı alanlarda çalışan ofis sahiplerini bir arada tutuyor. Bankoda tercih edilen minimal metal yüzeyler çeperin aydınlatılmış bir parçası olarak dikkat çekiyor.