“Pencerenin Ötesinde” Öğrenci Poster Tasarım Yarışması
İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Tasarım Kulübü, COVID-19 döneminde açık alan kullanımlarındaki kısıtlamalarda dış dünya ile tek bağlantı aracı olan pencerenin metaforik olarak tasarımcı gözünden ele alınmasına yönelik, Mimarlık Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerine açık, karma teknikleri destekleyen bir poster tasarım yarışması düzenliyor.
Pencereden bakmanın amacı her zaman dış dünyayı görmek değildir. Bir pencereden dışarı baktığınızda binalar, arabalar ve insanlar karşılar sizi. Aynı çerçeveden dışarıyı “görmeyi” başardığınızda ise bambaşka bir dünyaya açılır gözleriniz. Kişi bazen pencereden dış dünyaya bakarken aslında kendi iç dünyasını görür.
Peki sen pencereden dışarı baktığında ne görürsün? Pencere sadece ışığın girmesi için var olan boşluk mudur; yoksa camın ardından sana göz kırpan bambaşka bir dünya mı vardır?
Bu yarışma, içimize döndüğümüz bu günlerde sizi pencerenizden görmeye davet ediyor.
COVID-19 döneminde açık alan kullanımlarındaki kısıtlamalarda dış dünya ile tek bağlantı aracı olan pencerenin metaforik olarak tasarımcı gözünden ele alınmasına yönelik, Mimarlık Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerine açık karma teknikleri destekleyen bir poster tasarım yarışması amaçlanmış.
Yarışma yöntemi dijital ve ya klasik yöntemlerle hazırlanmış görsel anlatımlar olarak belirlenmiş. Katılımcı kolaj, illüstrasyon, eskiz vb. görselleştirme araçlarını kullanmakta serbest.
Yarışmanın birincilik ödülü Wacom Grafik Tablet, ikincilik ödülü HP Sprocket Fotoğraf Yazıcısı, üçüncülük ödülü ise Winsor Newton 24’lü Marker Seti.
Detaylı bilgi ve şartname için tıklayınız.
Yarışma Takvimi
Son teslim tarihi: 7 Nisan 2021 23:59
Jüri Değerlendirmesi: 10-11 Nisan 2021
Sonuçların ilanı: 12 Nisan 2021
Jüri
Neslihan DOSTOĞLU, Prof. Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi
Mehmet ÜSTÜNİPEK, Prof. Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi
Gülay USTA, Prof. Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi
Dide AKDAĞ SATIR, Dr. Öğr.Üyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi
Aliye Rahşan KARABETÇA, Dr. Öğr. Üyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi
Handan GÜZELCİ, Dr. Öğr. Üyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi
Pelin ÇETKEN, Öğr. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi
Meltem ÇETİNEL, Öğr. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi
Ferhan YALÇIN, Öğr. Gör. , İstanbul Arel Üniversitesi