Mimarlığın Farklı Ölçekleri 7 | Nilüfer Kozikoğlu – “TANDEM – Bir Mimarlık Edimi olarak İş Birliği”
MSGSÜ Mimarlık Bölümü tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Mimarlığın Farklı Ölçekleri” dizisinin yedinci etkinliğine, 27 Aralık Cuma günü Nilüfer Kozikoğlu konuk olacak.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü, geçen yıl başlattığı “Mimarlığın Farklı Ölçekleri” etkinlik dizisine 2024-2025 Güz yarıyılında da devam ediyor. Herkese açık olan dizinin 27 Aralık 2024 Cuma günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi Ernst Egli Konferans Salonu’nda saat 15:30’de başlayacak yedinci etkinliğinin konuğu Nilüfer Kozikoğlu olacak.
Kozikoğlu’na göre mimar; çok yönlü, çok ölçekli ve zamana bağlı değişimleri tasarlayabilen, süreç/sonuç ilişkisine hakim, iletişime dayalı, canlı cansız varlıklara hassas, bir rol oyuncusu. Mimar; tasarımı, alan kurmayı, malzemeyi ve etkiyi, paylaşacağı işverenlerin ve iş birliği yapma hallerinin içinde yeşerten bir oyuncu.
Kozikoğlu buradan yola çıkarak “TANDEM – Bir mimarlık edimi olarak İş Birliği” başlıklı konuşmasında mimari pratik ve atölye ortamında diğer mimar, tasarımcı, sanatçı vb. ekiplerle etkileşimle üretilen işlerden ve deneyimlerden bahsedecek.
Nilüfer Kozikoğlu İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden lisans ve Londra Architectural Association Tasarım Araştırma Laboratuvarı’ndan kentsel ve mimari tasarım yüksek lisans mezunu. 2005 yılından bu yana farklı üniversitelerde konuk öğretim görevlisi olarak yer alan Kozikoğlu’nun ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödülleri bulunuyor.
Uluslararası koleksiyon tasarım platformu Adorno Istanbul seçkisinde yer alan Kozikoğlu, Urban Atölye – Fibrobeton iş birliği ile yürüttüğü patentli Alveosis Kabuk Sistemi’ni MIT Boston ve Zurih ETH Digital Concrete konferansında sundu. Kozikoğlu, TÜBITAK tarafından desteklenen ve İTÜ Mimarlık Fakültesi ile birlikte sanayi/akademi işbirliğiyle yürütülen mimari ve kentsel tasarım uygulaması olan Spacechase’in ortak yürütücüsü ve araştırmacısı. Kozikoğlu halen Urban Atölye markası altında sayısal tasarım üretim süreçleri ile el işçiliğini bir araya getiren obje-yüzey-mekan tasarım, üretim ve araştırmalarına devam ediyor.