Lezzetle Bütünleşen…

Künye

İç Mimari Tasarım: GC Mimarlık

Proje Yılı: 2018

Yapım Yılı: 2018

Proje Alanı: 320 m2

Şehir hayatına sağlıklı beslenme alternatifi getirme hedefiyle Nişantaşı’nda hayata geçirilen Bronwyn Cafe, GC Mimarlık tarafından doğadan referans alan dokunuşlarla tasarlanmış. Doğanın renklerine ve doğal malzemelere yer verilen üç katlı kafede, 320 m²’lik kullanım alanı farklı deneyimler sunan bölümler halinde düzenlenmiş.

GC Mimarlık tasarımı Bronwyn Cafe’nin giriş bölümünde, içeri çekilen cephe sayesinde, bulunduğu semtin insanlarını içeri davet eden, sokaktaki akışın izlenebileceği canlı bir atmosfer sunan oturma bölümü oluşturulmuş. İçeri doğru girildiğinde renkli seramiklerle kurgulanmış ve metal mesh asma tavan ile vurgulanan uzun bir koridor ile ziyaretçilere en arkada sürpriz bir mekanın olduğu hissettirilmiş. Banko karşısında zamanı kısıtlı olanlar için aldıkları ürünleri hızlıca yiyip çıkabilecekleri yüksek oturma alanları düzenlenmiş.

Girişteki sirkülasyon akışı ve bekleme süreleri göz önüne alındığında daha rahat bir ortamda ve uzunca oturmak isteyenleri tüm katlardan algılanan bahçe, yeşil ve ahşabın sıcaklığı ile ziyaretçileri kendine çekiyor. Katlar arasında bir bütünlük oluşturan ahşap pergolayı saran yeşil dokuyla birlikte bahçe, misafirlerini Nişantaşı’nın bilindik yoğunluğundan ve karmaşasından sıyırıyor.

Birinci katta yer alan balon salıncaklar (bubble chair) ve uzun toplantı masası farklı oturma alternatifleri sunarken, bahçeden gelen ahşap pergola balkonda korkuluklara dönüşerek sürprizli çözümler sunuyor.