İzocam, Hedefe Yönelik Yatırımlarla Üretimde Rekor Kırıyor

2022 yılı fabrika içi yatırım bütçesinin yüzde 55’ini verimlilik, bakım ve yenilemeye ayıran lider marka İzocam, bu yıl da üretiminden hurda oranına, karbon salınımı azaltımından enerji sarfiyat miktarlarına kadar her alanda rekorlar kırmayı sürdürüyor.

Proje ve yatırımlarıyla başarı çıtasını her geçen yıl daha da yükselten İzocam, üretimde rekorlar kırarken, enerji tasarrufu, iş güvenliği ve çevre konularındaki hedeflerini yakalayarak, başarılı faaliyetlere imza atmayı sürdürüyor.

2022 yatırım bütçelerinin yüzde 55’ini verimlilik, bakım ve yenileme çalışmalarına aktardıklarını belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, bütçenin geriye kalan yüzde 25’ini sürdürülebilirlik ve EHS’ye, yüzde 20’sini ise dijitalizasyon ve müşteri memnuniyetine ayırdıklarını kaydetti. Bu kapsamda bir dizi yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Savcı, bu yatırımlarının neticesi olarak üretimlerinde rekor seviyelere ulaştıklarını vurguladı. Tarsus tesislerinde 45 bin tona yakın camyünü üreterek tesisin tarihi rekoruna imza attıklarını aktaran Murat Savcı, aynı şekilde Dilovası tesislerinde 60 bin tona yakın taşyünü üreterek son 3 yılın üretim rekorunu kırdıklarını dile getirdi. İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Dilovası tesislerindeki bir diğer başarının ise en düşük hurda seviyesi rekoru olduğunu kaydetti.

İzocam’ın hikayesinin başladığı 57 yıl önce varoluş amacının, doğal kaynaklara zarar vermeden, can ve mal güvenliğini dikkate alarak, enerji tasarrufu ve konfor sağlayan çevreci ve sürdürülebilir yalıtım çözümleri geliştirmek olarak tanımlandığını dile getiren Murat Savcı, çıktıkları bu yolda, kaynakların verimli kullanılması, iklim değişikliği, sürdürülebilir yapıların inşası, enerji tasarrufu, çevreyi koruma ve yaşam kalitesini iyileştirme motivasyonu ile çalışan bir şirket olma özelliklerini halen koruduklarını vurguladı. Hem karbon salımı azaltımı hem de enerji sarfiyatlarından tasarruf projeleri hedefleri çerçevesinde Taşyünü ve Camyünü üretim tesislerinde enerji izleme sistemleri kurarak geri kazanım, verimlilik projeleri uyguladıklarını ve aydınlatma tiplerini de çevreci uygulamalarla yenilediklerini belirten Murat Savcı, böylelikle Tarsus tesisinde yüzde 13, Dilovası tesisinde ise yüzde 15 enerji tasarrufu sağlandığını belirtti.