itelligence Türkiye Merkez Ofisi

Künye

İçmimari Tasarım: Ünder Architects

Tasarım Ekibi: Burak Ünder, Müge Taştan, Regaip Adem, Deniz Özcan, Bihter Öztürk

İşveren: itelligence

Proje ve Uygulama Ana Yüklenicisi: DİEM Mühendislik Mimarlık A.Ş.

Grafik İşleri: Madworks İstanbul

Tamamlanma Tarihi: Eylül 2017

Fotoğraflar: Gürkan Akay

Uygulama

Bitirme İşleri

Mikrobeton Zemin: Nea

Yükseltilmiş Döşeme: Onto

Dekoratif Sıva: Kalekim

Seramik: VitrA, Kale

Karo Halı: Interface

Granit Tezgâh: Prostone

Boya: Filli Boya

Islak Hacim

Şerit Led Profiller: Alterna

Vitrifiye: VitrA

Armatür: Artema

 

Aydınlatma 

Armatürler: Alterna

 

 Mobilya Aksesuar

Hareketli mobilya: Koleksiyon

Hareketli mobilya: Vitra / Mozaik

 

Cephe

İç Bölme Sistemleri: Çuhadaroğlu

Sunscreen Strore Perde: Permisan

 

Mekanik

VRF: Mitsubishi

Fan Coil: Daikin

Split Klima: Mitsubishi

Kanal ve Boru İzolasyonu: İzocam

 

Elektrik

Genel Kullanım Prizleri: Viko

Masa grup prizleri: Legrand

Kartlı Geçiş Sistemi: Schneider

Tavan Hoparlörü: Bosch

Kameralar ve Video Kayıt Cihazı: Samsung

İstanbul Ataşehir’deki Nidakule İş Merkezi’nde yer alan itelligence Merkez Ofis projesi, fiziki şartları itibarıyla tipik bir ofis katı olmamakla birlikte, iç-dış mekân ilişkileri, müstakil giriş kullanımları ve ana plan kurgusuyla, çalışan memnuniyetini üst düzeyde tutacak şekilde tasarlandı.

Üç kata yayılan projede, ofis içi iletişimi artırmak amacıyla katları birbirine bağlayan bir merdiven galerisi önerildi. Merdiven yalnızca bir düşey dolaşım elemanı olarak düşünülmeyip, çevresinde oluşturulan amfi ve oturma alanları ile çalışanlar için bir toplantı, eğitim ve sosyalleşme alanı olarak tasarlandı. Bununla birlikte ofisteki yazılabilir duvar ve cam yüzeyler, bilgi aktarımının yapılabileceği, eğitimlerin düzenlenebileceği yüzeyler olarak bu alanı destekledi.

Merdiven ve ana giriş holü aksında kurgulanan ana dolaşım omurgasıyla birlikte, esnek çalışma alanları, dinlenme, bireysel çalışma, kısa görüşme ve kafeterya gibi işlevler çözümlendi. Bu sayede hem büyük ofis alanı parçalanarak ölçeklendirildi, hem de yoğunluk hissi azaltıldı. Ana omurga, devamında dış terasla ilişki kurarak, dış alan kullanımı teşvik edildi.

Kule çekirdeğinden ve doğrudan dışarıdan beslenebilen resepsiyon alanı, her iki yöne de yanıt verebilecek şekilde tasarlandı. Döşeme ve duvarda kullanılan malzeme ve grafikler, bu yönlendirmeleri de yapacak şekilde düzenlendi.

Tasarım ve uygulamanın bir arada, doksan gün gibi kısa bir sürede yapıldığı bu projede, süreç boyunca işveren-proje yönetimi-mimar-müteahhit iletişiminin sıkı ve düzenli tutulması sayesinde, beklentiler en iyi düzeyde tasarıma ve uygulamaya aktarılabildi.

Bugün 550’y’i aşkın çalışana evsahipliği yapan itelligence’ın 3 katlı yeni ofisinde, dijital çağın gerekliliklerine uyum sağlamak amacıyla özgür ve ortak kullanılabilen çalışma alanları yer alıyor. İç iletişimi güçlendirecek deneyim alanlarının yanısıra ev rahatlığının ön planda tutulduğu ofiste; aktivite salonu, teras ve çalışma alanları olarak da kullanılmasının hedeflendiği sosyal alanlarla birlikte; özel görüşme odaları, yazılabilir duvarlar ve ofis içi Starbucks şubelerinden biri yer alıp, keyifle çalışılabilecek genç, dinamik, şeffaf ve samimi bir çalışma ortamı yaratıldı.