Good Job Games

İç Mekan Tasarımı
Jeyan Ülkü Mimarlık

Proje Yeri
Sarıyer, İstanbul

Tasarım Ekibi
Jeyan Ülkü, Melis Kurultay, Semih Yılmaz, Sinem Kılıç

Proje Yöneticisi
Kültür Yıldız, Pınar Tola

Mimari Proje Ekibi
Önem Ayaz, Büşra Atabey, Tuğba Ecem Tosun

Danışman
Spm Proje Yönetimi

İşveren
Good Job Games

Ana Yüklenici
Jeyan Ülkü Mimarlık

Statik Projesi
Aes Yapı Tasarım

Mekanik Projesi
Dsm Mühendislik

Elektrik Projesi
Cemak Elektrik 

Çelik Projesi 
Aes Yapı Tasarım

Akustik Danışmanı
Duyal Karagözoğlu

Yangın Tahliye Projesi
Yan-Ma-Dan Yangın Danışmanlık

Üç Boyutlu Görselleştirme
Semih Yılmaz

Tamamlanma Tarihi
2023

Toplam İnşaat Alanı
4300 m2

Fotoğraflar

İbrahim Özbunar, 645 Studio

Good Job Games’in Sarıyer’de yer alan yeni ofis tasarımını gerçekleştiren Jeyan Ülkü Mimarlık, ferah, canlı, genç ve kampüs benzeri bir çalışma ortamı yaratarak ofis çalışanlarının mekanın atmosferine dair beklentilerini karşılıyor; dinamik tasarım anlayışı ile zengin ve esnek alanlar üretiyor.

Bir mobil oyun teknolojisi şirketi olan Good Job Games’in birincil tasarım talebi, halihazırda mevcut ofislerinde yakalamış oldukları gayriresmi ve genç hissin yeni ofislerine de taşınması olmuş. Mevcut ofisin iki villanın birleşmesinden oluşan avlulu bir mekan olması, ve taşınılacak alanın Vadi İstanbul’da bir plaza binasının giriş katı olması genç ekibin öncelikli endişelerinden birini oluşturmuş. Bir başka talepleri ise yeni ofislerinin, bahçe içindeki mevcut ofisleri gibi yeşillik alan barındıran bir mekan olması yönündeymiş. Good Job Games çalışanlarının bu taleplerini karşılayabilmek için onlara neredeyse bir kamusal alanı anımsatan, üniversite kampüs tipolojisi esas alınarak; kapalı iç mekanların farklı fakülte binaları gibi birbirinden ayrıldığı; espas alanların ise dış mekan gibi düşünüleceği bir tasarım önerisi yapılmış.

Mekanın 11 metre kat yüksekliği olması, düşeyde de farklı kotlarda odalar ve bunları birbirine bağlayan merdiven ve köprüler oluşturulmasına imkan sağlamış. Galeri girişinin merkezine yerleştirilen büyük ağaçlı dış mekan mobilyası fokal noktası olarak belirlenerek teras-balkon ve toplantı odaları bu merkeze bakacak şekilde tasarlanmış. Ana girişin ofis alanlarına yönlü koridorunda tasarlanan ve yine galeriye bakan kafeteryanın cephesi Viktorya dönemine ait cam sera konstrüksiyon karolajlarından esinlenerek tasarlanmış. Yine bu ön cephede sokak aplikleri uygulaması yapılarak gün ışığı olmayan saatlerde sokağa bakan bir restoranı andırması düşünülmüş. Giriş aksından ofis alanına doğru yürüyüşün bir kaldırımda gezer gibi deneyimlenmesi amaçlanmış.

“Fokal” noktaya bakan açık toplantı alanlarının yanı sıra bir açık pazar standı gibi tasarlanan kafe alanı eklenerek orta avluya kafeterya ve restoranlarıyla bir dinlenme mekanı fonksiyonu yüklendi. Bu alana bakan teras-balkonlar ve pencereler ziyaretçilerin kullanımına açık düşünülmüş, arka ofis alanlarına ise erişim bir nebze zorlaştırılmış. Birinci kat ofis alanına çıkan geniş merdiven aynı zamanda tribün oturmalı bir sosyal alan. Burada müşterinin talebi doğrultusunda sunumların ve partilerin yapılabileceği öngörülmüş. Ofis masalarının olduğu, zemin ve birinci kat çalışma alanlarını ayrıca birbirine bağlamak için arka cepheye yakın bir başka merdiven kovası tasarlanmış; ofislerin birbirine erişimi bu şekilde kolaylaştırılmış.
Müşterinin “takım” esaslı çalışma yöntemine uyumla, takım çalışma grupları birbirlerinden akustik bitkili bölücü panellerle ayrılmış. Her takıma ayrıca hizmet edecek yazılabilir duvar yüzey ve paneller sağlanarak mahremiyet ön plana çıkarılmış. Takımların aydınlatmaları, gruplar halinde ayrı ayrı kontrol edilebilir otomasyonlu sistemlerdir. Tek ve çift kişilik çevrimiçi toplantılar için duvardan tavana akustik çözümlü telefon odaları ve “focus room”lar tasarlanmış. Kahve ve çay noktaları, her ekibin kolayca ulaşabileceği şekilde stratejik noktalara konumlandırılmış. Her iki çalışma katında da sektörel okuma materyallerinin yerleştirileceği büyük kütüphaneler önerilmiş. İkinci katta ise bu kütüphanenin önünden balkona ulaşan ve tüm katı çepeçevre dönen bir yürüme yolu yer alıyor.

Good Job Games ofisinin en canlı kısmı ise bodrum kattaki “oyun alanı” olarak düşünülebilir. Buradaki fonksiyonlar arasında bir kafe, soyunma odaları ve duşların bulunduğu tam donanımlı bir spor salonu, bir PS odası ve uyku odaları yer alıyor. İş merkezi binasının kapalı otoparkından da ulaşılabilen bu kata doğal ışığın girmesini sağlamak amacıyla merdiven kovası, zemin katın pencere kenarına bitişik olarak tasarlanmış.