Forfatterhuset Anaokulu

Künye

Mimari Tasarım
Cobe Architects

Proje Yeri
Kopenhag, Danimarka

İşveren
City of Copenhagen

Yüklenici
Kjær og Lassen

Peyzaj Projesi
PK3

Mühendislik
D.A.I.

Tamamlanma Tarihi
2014

Proje Alanı
1.900 m²

Fotoğraflar
Rasmus Hjortshøj – COAST

Cobe Architects tasarımı Forfatterhuset Anaokulu’nun ince, dikey tuğla çıtalardan oluşan cephesi,tuğlanın çevre yapılardaki konvansiyonel kullanımına modern bir alternatif sunuyor.

Forfatterhuset Anaokulu, Kopenhag’ın Nørrebro bölgesinin merkezinde, tuğla yapılardan oluşan sakin bir çevrede yer alıyor.

Cobe Architects’in tasarım stratejisi, yeni yapıyı mevcut dokuya entegre etmek olmuş. Cephede tuğla kullanılarak civardaki geleneksel yapılara atıfta bulunulmuş ancak yeni yapıda, tuğlanın konvansiyonel yatay kullanımı yerine ince dikey çıtalar olarak yer alması tercih edilmiş. Bu dikey tuğla çıtalar, yalnızca yapının cephesini değil, aynı zamanda oyun alanı ve yapıyı çevreleyen bahçenin etrafını da eğrisel hatlar oluşturacak şekilde dolaşarak görsel bir bütünlük oluşturuyor ve cephe malzemesi, aşırı ısınmaya karşı bir koruma, çatı terasları için korkuluk ve oyun alanları için çit gibi birçok işlevi üstleniyor.