Cayenne Creative

Künye

Tasarım

ArchitectureWorks, LLP

Proje yeri

Birmingham, Alabama

İşveren

Cayenne Creative

Yüklenici

Locke General Contractors

Tamamlanma Tarihi

2018

Fotoğraflar

Art Meripol

Cayenne Creative’in ArchitectureWorks tarafından tasarlanan yeni ofis binası, eski bir servis garajının mevcut tuğla kabuğunun içine yerleştirilen ahşap ve cam eklerden, birbiriyle etkileşimli çalışma mekanlarından oluşuyor.

Cayenne Creative ekibinin yeni ofisten temel beklentisi; çalışan kişi sayısı artsa da  işbirliği, iletişim ve yaratıcılığı kurumsal kimliğin merkezinde tutmayı sağlayan çalışma mekanları barındırması olmuş.

Çalışma alanlarının kesişme noktalarındaki açık ortak çalışma mekanları, sirkülasyonun bir parçası olarak işliyor. Böylelikle alanlar arasında görsel bağlantı oluşturulurken, departmanlar arası etkileşime de olanak sağlanıyor.

Açık ofislerin bulunduğu asma katın altında camla çevrili ofisler; asma katla yapının orijinal tuğla duvarı arasında ise alt katın görülebildiği boşluklar bulunuyor.

Yapının eski günlerinden kalma düzensiz ve kusurlu bölümleri benimsenerek tasarıma dahil edilmiş. Bu bölümler beyaza boyanarak yapının geçmişini yansıtan yüzeyler oluşturulmuş.

Canlı, yaratıcı yüzeyler elde etmek adına doğal malzemelere ve nötr renklerden oluşan geniş renk yelpazesine yer verilmiş.